Har gjort flere fund i eftersøgning af Madeleine McCann nær vandreservoir

Nicolai Busekist

60 uger siden

|

25/05/2023
Nyheder
Foto: Privat/Politi
Foto: Privat/Politi
Politi fra Portugal, Tyskland og Storbritannien har de seneste tre dage finkæmmet et reservoir og dets omkringliggende områder.

Dagens topnyheder

Ifølge det portugisiske politi, er der blevet 'indsamlet materiale' i forbindelse med den tre dage lange eftersøgning af Madeleine McCann. Det materiale, der er blevet fundet, er blevet sendt til test i Tyskland.

Det skriver Sky News.

Det er blevet meldt ud i kølvandet på, at området blev ryddet for telte og tunge maskiner torsdag.

Betjente fra de tre førnævnte lande har brugt de seneste tre dage på at finkæmme et reservoir i Portugal. Det har de gjort, fordi de har modtaget 'visse tips' om, at området kunne være interessant.

Det vides endnu ikke, om der blev fundet noget væsentligt, men flere poser blev fjernet fra stedet.

"Eftersøgningen resulterede i indsamling af noget materiale, som vil bliver overdraget til nogen med den kompetente ekspertise," lyder det fra portugisisk politi i en officiel udtalelse.

"Det indsamlede materiale vil blive overdraget til de tyske myndigheder".

Tirsdag blev en politibåd sat i vandet ved Arade-dæmningen i kommunen Silves.

Derudover begyndte et hold af betjente onsdag eftermiddag at grave i et område på en halvø ved Barragem do Arade.

En kilde tæt på efterforskningen har dog udtalt til nyhedsbureauet Reuters, at der 'intet var at rapportere' efter eftersøgningen, der involverede at finkæmme et stort område med river og hakker samt hunde.

"Selvfølgelig er der en vis forventning, men den er ikke høj," siger den tyske anklager Christian Wolters ifølge Sky News.

Han sagde til Reuters, at det var vigtigt at vise, at myndighederne efterforskede sagen.

Reservoiret er omkring 50 kilometer fra det sted, hvor den britiske pige forsvandt under en familieferie i Praia da Luz i Algarve den 3. maj 2007. Madeleine var kun tre år gammel på det tidspunkt.

"Selvfølgelig leder vi stadig efter liget. Det leder vi selvfølgelig ikke kun efter. Der er også andre ting. Ethvert fund af tøj kan hjælpe efterforskningen," sagde Christian Wolters.

Den tyske anklagemyndighed udnævnte sidste år Christian Brueckner som officiel mistænkt for Madeleines forsvinden.

Det hævdes, at den dømte pædofil og narkohandler ofte besøgte reservoiret før i tiden. Sky News skriver, at han endda har henvist til det som 'sit paradis'.

Christian Brueckner sidder fængslet for voldtægt af en 72-årig kvinde i det samme område i Algarve-regionen, hvorfra Madeleine forsvandt. Han er ikke blevet sigtet for nogen forbrydelse i forbindelse med hendes forsvinden.