Heftig debat i folketingssalen: Klager over Pia Kjærsgaard

Skrevet af Mathias Busekist

29/01/2021
Der bliver nu klaget over Pia Kjærsgaards opførsel som ordstyrer efter torsdagens heftige debat i folketingssalen.

Dagens topnyheder

Rigsretstiltalen mod Inger Støjberg så sin førstebehandling i torsdags. Det førte dog til en heftig debat mellem løsgænger og formand for Frie Grønne, Sikander Siddique, og en række medlemmer af Dansk Folkeparti. 

Det har medført, at Siddique har indgivet en officiel klage over Pia Kjærsgaards ageren til Folketingets præsidium.

Det skriver Ekstra Bladet. 

Siddique klager over forskelsbehandlingen, som han oplevede fra Pia Kjærsgaard, som også er næstformand i Folketinget, hvorfor hun styrede ordet, da han var på talerstolen. 

"Det er ikke første gang, jeg oplever Pia Kjærsgaard forskelsbehandle og være partisk fra formandsstolen. Fire af hendes partifæller får lov til at insinuere usande ting om mig, men da jeg efter fjerde ordfører vælger at minde Morten Messerschmidt om, at han er ved at blive eftersøgt af bagmandspolitiet, bliver jeg stoppet. Det er ikke formandsstolen værdigt, siger han," siger Siddique til Ekstra Bladet.

Alex Ahrendtsen, Christian Skibby og Peter Skaarup havde alle spurgt ind til løsgænerens holdning til tvangsægteskaber, ligesom de også forholdt sig kritisk over for hans tale. 

Morten Messerschmidt, også fra Dansk Folekparti, spurgte Sikander Siddique, om han havde været taler ved Hizb ut-Tahirr-møder, hvorefter sindende for alvor kogte over.

Siddique svarede, at Messerschmidt bliver undersøgt af bagmandspolitiet i forbindelse med sagen om Meld & Feld, og så fremhævede han sagen fra 2006, hvor en håndfuld kredsformand fra Dansk Folkeparti ikke afviste nazistiske medlemmer.

Pia Kjærsgaard valgte at bryde ind og sige, at det ikke kunne accepteres. Sikander bragte efterfølgende sagen fra Grøften i Tivoli på banen over for Messerschmidt, hvor Kjærsgaard igen brød ind og sagde, at han skulle bevare respekten og værdigheden. 

"Det kan tænkes at Pia Kjærsgaard, der har brugt hele livet på at undertrykke minoriteter har svært ved at acceptere, at jeg som muslim står på talerstolen, men når hun har den rolle, skal hun være upartisk. Jeg håber for demokratiet og debattens skyld, at præsidiet indskærper over for Pia Kjærsgaard, at når hun sidder der, er hun ikke DF'er, men formand for Folketinget," siger Siddique til Ekstra Bladet.