Helle Thorning-Schmidt røber dronningens velbevarede hemmelighed

Skrevet af Kamille Isaksen

18/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ifølge Danmarks tidligere statsminister er denne hemmelighed en af de mest velbevarede af slagsen.

Dagens topnyheder

Siden dronning Margrethe annoncerede sin abdicering under sin nytårstale har hun og hele det danske kongehus været i mediernes søgelys. Dette er især kommet til udtryk ved tronskiftet, hvor nærmest hver og en fulgte med for at se den historiske begivenhed. 

Men nu er dronningen i centrum igen, og denne gang skyldes det ikke tronskiftet, men derimod en velbevaret hemmelighed, som nu har set dagens lys. 

Danmarks tidligere statsminister, Helle Thorning-Schmidt, har nemlig for nylig delt en overraskende og charmerende detalje om dronning Margrethe, som mange måske ikke kender til. I en video på Instagram har Helle Thorning-Schmidt afsløret, at dronning Margrethe besidder et unikt talent. Nemlig evnen til at efterligne stort set alle dialekter i Danmark.

Denne afsløring giver et sjældent indblik i dronningens personlige evner og interesser. Helle Thorning-Schmidt, der har haft flere møder med dronningen, fortæller: “Jeg tror, at en af de mest velbevarede hemmeligheder, lige indtil nu, det er, at dronningen kan næsten alle dialekter i hele Danmark.”

Dronning Margrethes evne til at ramme de forskellige dialekter er ikke kun et bevis på hendes alsidighed, men også på hendes dybe forbindelse med det danske folk. Ifølge den tidligere statsminister kan dronningens talent dog være lidt af en skjult skat, da hun udtaler: “Jeg tror ikke, at hun har gået og fortalt så meget om det, for det kan også blive lidt pinligt, hvis man ikke rammer den helt rigtigt.”

Interaktionerne med dronningen, hvor hun har demonstreret dette talent, har efterladt et varigt indtryk på Helle Thorning-Schmidt. Hun deler, hvordan dronningen sandsynligvis har udviklet denne færdighed ved at besøge danskere rundt i landet og dermed lytte til dialekten og tage den til sig. 

Denne sjældne og muligvis oversete side af dronning Margrethe viser et unikt perspektiv på regentens personlighed og hendes forhold til dansk kultur og traditioner. 

Du kan se videoen her: