'Hells Angels'-grundlægger er død

Skrevet af Mathias Madsen

01/07/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hells Angels i Oaklands grundlægger er død efter flere års kamp mod kræft.

Dagens topnyheder

Ralph Hubert Barger - bedre kendt som Sonny Barger - var med til at grundlægge den berygtede rocker- og motorcykelklub Hells Angels og var én af de drivende krafter bag at få klubben ud over USA's grænser.

Sådan så Sonny Barger ud kort før sin død / Foto: Facebook

Motorcykelklubben, som siden er blevet en fast del af rockermiljøet i mange lande, blev oprindeligt stiftet i 1948 i San Bernadino County i det vestlige USA, men det tog først for alvor fart i 1957, da flere af klubbens grupper slog sig sammen under ledelse af Sonny Barger i Oakland i den amerikanske stat Californien i USA.

Barger har siden af flere omgange fået æren for at få klubben ud over USA's grænser, hvilket siden har gjort det til verdens største og mest kendte rockerorganisation med afdelinger i adskillige lande - herunder Danmark.

Levede et liv med våben og narko, men døde af sygdom

Det legendariske 'Hells Angels'-medlem levede et turbulent og voldsomt liv med tonsvis af våben og narkotika, men det var ikke det, som tog livet af ham. 

Trods flere domme for vold, våben- og narkobesiddelse og anklager om mord var det nemlig kampen mod kræft, som tog livet af den 83-årige rocker. 

Han døde d. 29. juni i Californien, hvor han var omgivet af sin kone og nære omgangskreds. 

Det kan man læse i et opslag på rockerens officielle facebookprofil, hvor der blandt andet står: "Hvis du læser denne besked, så ved du, at jeg er væk. Jeg har bedt om, at denne besked vil blive lagt ud, så snart jeg er gået bort."

I opslaget har den nu afdøde rocker desuden skrevet, at han har "levet et langt og godt liv fyldt med eventyr."

"Og jeg har haft det previlegie at være medlem af en fantastisk klub," står der desuden i opslaget, som fortsætter: "[...] jeg har mest nydt [...] tiden med mine klubbrødre, min familie og tætte venner. Vær vidende om, at jeg døde i fred [...]. Men vær også vidende om, at jeg til slut var omgivet af [...] min kone, Zorana og mine elskede," står der desuden i opslaget, som afsluttes med: 

"Hold hovedet højt, forbliv loyal, forbliv fri og sæt altid pris på ære."

Opslaget har i skrivende stund fået 74 tusind 'likes' og er blevet delt omkring 25.000 gange. 

Det har ligeledes fået et hav af kommentarer, som hylder den afdøde rocker. 

"Jeg vil bare sige, at Sonny gjorde mere end vores politikere nogensinde gjorde for vores samfund [...]," har én for eksempel skrevet, mens flere andre blot har skrevet: "Hvil i fred."