Her er de 10 hyppigste parkeringsfejl i dansk storby: Især nummer 6 vil få dig til at ryste på hovedet

Skrevet af Emil Martesen

3 uger siden

|

19/05/2024
Nyheder
Foto: Dagens.dk
Foto: Dagens.dk
Især nummer seks vil få dig til at ryste på hovedet.

Dagens topnyheder

Det går ikke stille for sig i Vejle-området, hvor kommunens parkeringsvagter har haft en travl tid. Med hele 4768 uddelte parkeringsbøder i det forgangne år er det klart, at mange bilister stadig støder på problemer med at overholde parkeringsreglementet.

Og disse fejltrin koster dyrt på pengepungen.

De hyppigste fejl, som fører til parkeringsafgifter, viser sig at være bredt fordelt fra fejlparkeringer på handicappladser til manglende betaling af parkeringsafgift. Det er tydeligt, at information og skiltning måske ikke når klart ud til alle brugere af byens parkeringsfaciliteter, og en typisk fejl er det også at parkere i længere tid end tilladt.

Det skriver VAFO.

Et andet almindeligt problem er forkert anvendelse af parkeringstilladelse eller slet ingen tilladelse, og selvom det ofte kan skyldes en forglemmelse, så er konsekvenserne stadig en bøde.

Du kan se de 10 hyppigste fejl i bunden af artiklen.

Men det stopper ikke her.

Denne situation i Vejle er ikke unik, men den fremhæver behovet for en bedre dialog mellem kommune og borgere. Måske er der brug for mere synlig skiltning, eller måske skal der kampagner til for bedre at forklare de lokale parkeringsregler. Uanset løsningen er det klart, at der skal handling til for at reducere antallet af parkeringsfejl og dermed også antallet af bøder, der belaster bilisterne.

For bilisterne i Vejle er det derfor en god idé at være ekstra opmærksomme på parkeringsskiltene og sikre sig, at parkeringstilladelsen er synlig og gyldig. Kun på den måde kan man undgå de kedelige bøder, som hvert år fylder godt op i kommunekassen, men som alle helst ville være foruden.

De 10 hyppigste fejl:

Den største synder er, at køretøjet var parkeret i strid med tidsbegrænsningen eller med urigtig indstillet parkeringsskive, forfulgt af, at P-billetten ikke var synlig.

Dernæst kommer Vejkryds, mens parkering uden for afmærkning er den næste på listen.

Desuden er parkering på fortov for alle køretøjer i tættere bebygget område og udenfor også for tunge køretøjer også en betydelig årsag til de mange p-bøder, mens parkering i forbudszone er den næste på listen. Herefter er det standsningsforbud - ved skiltning eller ubrudt gul kantlinie, mens parkering forbudt ved skiltning eller brudt gul kantlinie indtager en af de mindste syndere, kun overgået af parkering ved spærrelinje, og uden brug af parkeringsskive.