Her genindføres krav om mundbind igen

Skrevet af Henrik R

96 uger siden

|

12/07/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Smitten er stigende, og derfor genindføres kravet om mundbind i flere regioner.

Dagens topnyheder

Corona smitten er stigende i Sverige. Nu står flere regioner over for krav om brug af mundbind, rapporterer Sveriges Radio Ekot.

"Det er for at mindske risikoen for smitteoverførsel til patienter og plejemodtagere men også mellem personalet," siger Hans Bohman, smittebeskyttelseslæge i Region Västernorrland.

17 af 21 regioner i landet genindfører nu krav om mundbind i deres drift. Det oplyser svenske Ekot.

En af regionerne er Västernorrland, som introducerede anbefalingerne i sidste uge.

"Det er et tiltag, som vi stadig har mulighed for at tage for at forsøge at modvirke den øgede smittespredning," siger Hans Bohman, smittebeskyttelseslæge i Region Västernorrland.

Smittespredningen i Sverige er steget med omkring 30 procent de seneste fire uger. På nuværende tidspunkt dominerer to undervarianter af omicron, BA.4 og BA.5. Det skriver Aftonbladet.

I Västernorrland-regionen er man gået et skridt videre, når det kommer til kravet om mundbind.

"Man skal have mundbind, når man arbejder med patienter, og også når man har personalekonferencer. Vi ser, at der er smittespredning indenfor personalegrupperne," siger Hans Bohman.

Ifølge Sundhedsstyrelsens statistik er niveauerne ikke de samme som i foråret eller i begyndelsen af ​​året. Men kurverne peger lidt opad.

Ali Mirazimi, professor i klinisk virologi ved Karolinska Institutet, sagde i et interview med Aftonbladet for et par dage siden, at smittespredningen I Sverige vil stige.

"Disse undervarianter passerer simpelthen den beskyttelse mod infektion, som man har fået fra en tidligere infektion eller vaccination," siger Ali Mirazimi og fortsætter:

"Er du tidligere blevet smittet med BA.1 eller BA.2, er smittebeskyttelsen væk efter nogle måneder og det samme gælder vaccination. Det skal dog pointeres, at beskyttelsen mod alvorlig sygdom stadig består."