Et forbud mod det islamiske parti Hizb ut-Tahrir vil ikke forhindre organisationen i et arbejde videre i Danmark.
Det erklærer partiets skandinaviske medierepræsentanter på et pressemøde i Nørrebrohallen i København.
- Et forbud vil på ingen måde betyde, at vi giver afkald på det, vi laver, erklærer vicemedierepræsentant Elias Lamrabet og tilføjer:
- Vi forestiller os på ingen måde, at det vil hæmme os i vores arbejde, hvis der kommer et forbud.
- Vi arbejder i over 40 lande over alt på den beboede del af kloden, og alle de steder er tilslutningen til vores tanker stigende.
- Og det gælder uanset, om der er forbud, og uanset om vi taler såkaldt demokratiske stater, eller vi taler nogle af de brutale torturregimer, som man har i Mellemøsten og den islamiske verden generelt.
Et forbud mod partiet har været drøftet politisk adskillige gange i Danmark og i den forgangne uge har regering erklæret, at man vil have Rigsadvokaten til at undersøge muligheden for et forbud.
Lignende undersøgelser blev foretaget i 2004 og 2008 og begge konkluderende, at foreningen ikke kunne forbydes.
Repræsentanterne kalder det derfor usandsynligt, at et forbud kommer på tale og kalder det politiske ønske "et udtryk for intellektuel bankerot på Christiansborg".
- Man kan åbenbart ikke modstå tanker med tanker, og i stedet tyer man til ønsker om forbud, og man forsøger med tvang at kue anderledes tænkende, præcis som vi kender det fra bananrepublikker og diktaturstater, siger Elias Lamrabet.
Medierepræsentant Junes Kock forklarer, at et forbud ikke vil få den store praktiske betydning for Hizb ut-Tahrirs arbejde.
- Vores aktiviteter kommer ikke til at ændre sig på nogen som helst måde.
- Vi vil måske få problemer med at leje os ind i Nørrebrohallen eller et andet offentligt sted, men vores primære mål er interaktion med muslimer såvel som ikke-muslimer på helt almindelig gadeplan, påpeger han.
/ritzau/