H&M startede med at tage penge for deres poser - så reagerede kunderne

Emil Ryttergaard

367 uger siden

|

05/07/2017
H&M butikkerne i Sverige langer ikke længere plastikposerne ukritisk over disken, men kræver nu penge for poserne. Det har fået kunderne til at reagere - og det er H&M glade for.

Dagens topnyheder

- Vil du købe en plastikpose med til dit tøj? 

Sådan kunne det lyde, når kunderne på den anden side af sundet køber tøj i svenske H&M forretninger. 

Sammen med butikskæderne Kappahl og Lindex er H&M begyndt at kræve et par kroner for hver plastikpose, og det har haft stor effekt, skriver Aftonbladet

På blot en måned er forbruget af plastikposer mindsket markant, og i den svenske tøjkæde Lindex har man oplevet, at kun hver tredje kunde ønsker at købe en plastikpose til deres vare, imens at Kappahl siger, at det kun er halvdelen af deres kunder, der køber en pose. 

I H&M har man også oplevet en nedgang i forbruget af plastikposer, men her vil man ikke sige, hvor meget. 

Ideen bag de dyrere plastikposer er at spare på miljøet, da en ny EU-forordning skal få butikker til at infomere kunderne om plastikposers skadelige effekt på miljøet.

For samtidig med at tage penge for poserne, startede butikkerne også kampagnen One Bag Habit, der skal få kunderne til at bruge færre poser og informere om, at pengene fra poserne bliver givet væk til velgørenhed i udviklingslande. 

Modebeviste shoppere skal fremover til lommen, hvis de vil have en pose med til deres varer. Foto: Polfoto

Og responsen fra kunderne har været overvældende positive. 

- Det handler om at ændre kundernes adfærd. Det er godt at vi (de tre butikskæder, red.) lavede en fælles lancering, og nu er flere på vej, siger Kristina Hermansson, der er kommunikationschef i Lindex til avisen. 

Det er uvist, om poserne i danske H&M-butikker også kommer til at koste penge.

Dagens.dk har spurgt H&M i Danmark om et lignende tiltag også er på trapperne her i Danmark, men butikskæden har endnu ikke svaret på henvendelsen.

Kvinder advarer mod populær bh: 'Jeg har aldrig oplevet så stor smerte'