Højesteret dømmer SAS til at betale millioner i handicapsag

Det er helt efter bogen, når Københavns Lufthavn forlanger, at luftfartsselskabet SAS skal betale en regning på mere end 18 millioner kroner for ekstraudgifter for handicappede. Det slår Højesteret fast i en dom mandag.

SAS har afvist at betale for den assistance, som lufthavnen giver til handicappede passagerer. Men lufthavnen har sendt regningen videre til luftfartsselskaberne, og det har den ifølge Højesteret været i sin gode ret til.

Højesteret er nået frem til det samme resultat, som Østre Landsret gjorde i februar sidste år. Dengang valgte SAS at anke dommen til landets øverste domstol, men det har altså ikke båret frugt.

Tværtimod får SAS nu en ekstraregning på 400.000 kroner plus renter i sagsomkostninger for højesteretssagen. Den skal lægges oveni en regning for sagsomkostninger ved Østre Landsret, som løb op i 700.000 kroner.

Dermed løber de samlede sagsomkostninger op i 1,1 million kroner, som SAS nu også skal betale til Københavns Lufthavn. Den samlede regning løber dermed op i omegnen af 20 millioner kroner.

/ritzau/