Hold øje med din e-boks: Vigtig besked til 28.000

06/06/2023 11:58

Henrik R

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Der er et vigtigt brev på vej til 28.000 danske husstande.

Mest læste i dag

Et potentielt tilskud til hurtigt bredbånd er nu inden for rækkevidde for ca. 28.000 adresser i Danmark, ifølge Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur (SDFI).

Ejere af de berettigede adresser er blevet informeret via Digital Post, og det anbefales at tjekke status på Borger.dk eller e-Boks for at se, om man kan søge.

”Hurtigt bredbånd er i dag et grundlæggende behov, idet vores samfund fortsat bliver mere digitalt. Uanset om du bor, arbejder eller driver en virksomhed i byen eller på landet, er bredbånd afgørende. Bredbåndspuljen spiller en central rolle i at sikre en lynhurtig og stabil bredbåndsforbindelse over hele landet," udtaler formand for Landdistrikterne Fællesråd, Steffen Damsgaard.

Han opfordrer lokale samfund til at foretage ansøgninger, særligt i områder hvor der er større afstande mellem husene.

For at få succes med ansøgningsprocessen kræves en betydelig lokal indsats, men ansøgere er ikke overladt til dem selv. "Vores bredbåndsmedarbejdere er parate til at rådgive om ansøgningsprocessen. Vi opfordrer alle til at tage kontakt for at få vejledning," siger Morten Hvidberg, vicedirektør i SDFI.

For yderligere information om Bredbåndspuljen og ansøgningsprocessen kan man besøge SDFI's hjemmeside. Her kan man også tilmelde sig et online informationsmøde om puljen.

Fakta

  • På finansloven er der afsat 100 mio. kr. til Bredbåndspuljen i 2023, heraf 25 mio. kr. til en særlig ordning for enkeltstående adresser.

  • P.t. er der registreret godt 28.000 tilskudsberettigede adresser. Heraf har 3.000 adresser mulighed for at søge under en særlig ordning for enkeltstående adresser. Man kan se, om en adresse er tilskudsberettiget på: bredbaandspulje.sdfi.dk.

  • De deltagende adresser skal bidrage med en egenbetaling på mindst 2.000 kr. i gennemsnit pr. adresse. Den bredbåndsudbyder, som står for at gennemføre etablering af bredbånd til de deltagende adresser, skal give mindst 10.000 kr. i gennemsnit pr. adresse.

  • Bredbåndspuljen er efterspørgselsdrevet. Man skal som udgangspunkt slå sig sammen lokalt og organisere et projekt, som kan søge om tilskud.

  • De adresser, som er omfattet af den særlige ordning for enkeltstående adresser, kan dog søge om tilskud uden at slå sig sammen med andre.

  • Puljen er målrettet boliger, virksomheder og sommerhuse, som ikke ligger i byzone. Der er mulighed for at søge tilskud til adresser med dårlig bredbåndsdækning – og hvor der ikke foreligger konkrete planer for bedre dækning inden for de kommende tre år.

  • Dårlig bredbånds­dækning indebærer, at det ikke må være muligt at få en bredbåndsforbindelse på adressen, hvor hastighederne overstiger 30 Mbit/s download og 5 Mbit/s upload.

  • Den infrastruktur, der etableres med tilskud fra Bredbåndspuljen 2023, skal kunne levere stabile, oplevede hastigheder på mindst 1 Gbit/s download.