Hollande fordømmer gidseldrama i Paris som antisemitisk

Frankrigs præsident, François Hollande, fordømmer fredag aften i en tv-transmitteret tale gidseldramaet i et jødisk supermarked i Paris som "en frastødende antisemitisk handling."

Han siger samtidig, at Frankrig stadig står over for fascistiske trusler, og han indskærper, at alle må udvise årvågenhed.

- Disse fanatikere har intet at gøre med den muslimske religion, siger Hollande i talen kort tid efter, at specialstyrker har afsluttet både gidseltagningen i supermarkedet og dræbt de formodede Charlie Hebdo-gerningsmænd nær Paris.

Hollande fortæller, at han søndag vil deltage i en march for nationalt sammenhold i Paris.

Blandt andre Danmarks statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), den tyske forbundskansler, Angela Merkel, den britiske premierminister, David Cameron, EU's præsident, Donald Tusk, og den italienske premierminister, Matteo Renzi, deltager.

De har alle sagt ja til præsidentens invitation om at deltage i den såkaldte Republikkens March.

Tre dramatiske døgn er dermed overstået i Frankrig, der udsprang af angrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo onsdag, hvor 12 blev dræbt af de to formodede gerningsmænd og brødre, Cherif og Said Kouachi.

Angrebet udviklede sig fra onsdagens angreb til et gidseldrama fredag, hvor de to brødre havde taget et gidsel i den lille by Dammartin-en-Goële omkring 40 kilometer fra den franske hovedstad.

Samtidig tog en mand, der i forvejen er mistænkt for at dræbe en kvindelig betjent torsdag, et foreløbigt ukendt antal gidsler i et jødisk supermarked i det østlige Paris.

Efter flere timers stillingskrig udviklede de to situationer sig dramatisk, da politiet stormede begge belejrede bygninger.

Hollande bekræfter, at fire af gidslerne i supermarkedet er omkommet.

Den franske præsident understreger i sin tale, at franske betjente handlede resolut og modigt. Frankrig har brug for at stå fast og for at udvise solidaritet, lyder det.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip