Holstebro i front i projekt for sårbare børn i folkeskolen

Holstebro Kommune er af Socialstyrelsen og Sundhedsstyrelsen udvalgt til at udvikle en styrket indsats over for socialt udsatte og sårbare grupper af børn i folkeskolen. Kommunen har fået en bevilling på 3,57 mio. kr. til et projekt, der strækker sig over de næste 4 år og er forankret i Rådgivningsafdelingen i Børn og Unge forvaltningen.

”Styrket sundhedsindsats for socialt udsatte og sårbare grupper – fremme af mental sundhed og trivsel blandt skolebørn i Holstebro Kommune” er titlen på projektet. Holstebro Kommune er udvalgt til projektet på grund af en høj faglig ekspertise i behandling af børn og flere års erfaring med skoleprogrammet PALS (Positiv Adfærd i Læring og Samspil), der i dag benyttes i ni folkeskoler i kommunen. Den viden, der er opsamlet i skoleprogrammet, skal bruges i det nye PALS sundhedsprojekt.

Børn, der let overses
I projektet skal medarbejdere i Børn og Unge være med til at udvikle nye metoder og nye muligheder for behandling for at nå de mest sårbare, indadvendte og stille børn i skolerne. Det er en gruppe af børn, der let risikerer at blive overset. De ”fylder” ikke meget, og det er ikke de børn, der larmer meget i en klasse, eller som selv gør opmærksom på, at noget kan være galt.

- Vi har særdeles gode erfaringer med PALS-programmet på ni af vores folkeskoler. Det bliver spændende at følge, hvordan elementer i PALS også kan bruges i forhold til de mest sårbare børn. Det er flot, at vi kan være med helt i front, når der skal samles og formidles ekspertise på landsplan til nye former for behandling, så vi kan nå nye målgrupper, siger formanden for Udvalget for Børn og Unge i Holstebro Kommune, Morten Flæng.

Samarbejde med tre andre kommuner
Projekt PALS Sundhed udfoldes i et samarbejde mellem Sundhedsplejen i Holstebro Kommune, udvalgte PALS-skoler, PPR (Psykologisk Pædagogisk Rådgivning) og andre specialiserede områder i Børn og Unge forvaltningen. I projektperioden samarbejdes der også med tre andre kommuner - Herning, Ikast-Brande og Norddjurs samt Socialstyrelsen og Sundhedsstyrelsen.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip