Hudløs ærlig Jonas Vingegaard røber: Det blev et nej

25/10/2023 09:49

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Manuel Bruque/EPA/Ritzau Scanpix
Foto: Manuel Bruque/EPA/Ritzau Scanpix
Jonas Vingegaard takkede nej til glimmer og glamour for i stedet at gøre noget helt andet.

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard har været altoverskyggende i cykelsadlen dette år.

Og det har blandt andet mundet ud i, at den danske cykelstjerne kunne stille sig øverst på sejrsskamlen efter tre vanvittige uger i verdens største cykelløb, mens han også kan tælle et hav af sejr i klassikkerne på cv'et samt en andenplads i Vuelta a Espana, hvor det hollandske mandskab satte alle til vægs.

Den ydmyge Glyngøre dreng har på mange måder ryddet bordet sammen med hans hold, og selvom der var lagt i kakkelovnen, at danskeren skulle forsvare sin gule trøje med næb og kløer, så stod det sort på hvidt, at Jonas Vingegaard for alvor havde sat sin evige rival, Tadej Pogacar, til vægs, da Tour de France lakkede mod enden.

Den danske cykelstjerne har dog ikke ligget på den lade side efter hans Tour-sejr, hvor han var en vigtig brik i den samlede sejr i det spanske etapeløb for hans holdkammerat Sepp Kuss.

Hans enestående præstationer er bestemt heller ikke gået ubemærket hen.

Den danske cykelstjerne var nemlig den første dansker nogensinge til at vinde den prestigefyldte Vélo d'Or-pris, der kårer verdens bedste cykelrytter.

Og mens Paris' elite var samlet i Pavillon Gabriel for at hylde cykelsportens koryfæer, valgte Danmarks nye cykelstjerne, Jonas Vingegaard, at tilbringe aftenen i en helt anden kulisse.

Dette på trods af et tilbud om blandt andet at blive hentet og bragt i helikopter. I stedet valgte den dobbelte Tour-vinder, at tilbringe aftenen i en helt anden kulisse.

Han var nemlig i Disneyland, omgivet af venner og familie, i stedet for at modtage den prestigefyldte Vélo d'Or-pris:

"Jonas Vingegaard er en utrolig smuk vinder. Ud over at være en fantastisk cykelrytter er han ydmyg, selvom nogen ikke er vilde med hans tilbageholdenhed. Han er naturlig. Han er også en rytter, som flere gange har vist følsomhed – og det har været ægte", lyder det fra arrangøren Vélo Magazine.

Men helt glip af aftenen gik de ikke.

Jonas Vingegaard-familien havde dog lejet sig ind på en restaurant ved navn l'Auberge de Cendrillon, knap 40 km fra den scene, hvor han kunne have modtaget sin pris.

Arrangørerne var så opsatte på at få Jonas Vingegaard til stede, at de tilbød at hente og bringe ham i helikopter - men den dobbelte Tour-vinder takkede nej. Det var ikke glamour og glimmer, men nærvær og familiehygge, der trak i den danske cykelstjerne denne aften.

Til gengæld vil Vingegaard være til stede i Palais des Congrès onsdag middag i Paris, når Tour de France-ruten for 2024 bliver afsløret.