Hun puttede en tepose ned i hullet og fyldte det med jord: 1 år senere kunne hun ikke tro sine egne øjne

Skrevet af Emil Martesen

01/04/2024
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Hun blev efterladt i chok.

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at vi i dag lever i en verden, hvor økologiske alternativer og bæredygtige produkter er i høj efterspørgsel. 

Og det har angiveligt fået en velrenommeret biolog udført et chokerende eksperiment for at afsløre sandheden om grøn te i teposer. 

Producenten lægger nemlig ikke skjul på, at disse poser er fuldt biologisk nedbrydelige, men resultaterne af forsøget har fået øjnene op for den skræmmende sandhed bag disse påstande. 

Dr. Alicia Mateos-Cárdenas, en anerkendt ekspert inden for biologi, besluttede at begrave 16 grønne teposer fra den populære amerikanske kæde Tesco i sin have og observere deres tilstand over tid. 

Og hvad hun opdagede, var bestemt ikke at skrive hjem om. Faktisk rystede det hende og chokerede alle, der læste om hendes eksperiment. 

For efter tre uger var poserne stadig intakte, og selv efter tre og seks måneder viste de ingen tegn på at nedbrydes. 

Det mest alarmerende var dog, da Dr. Mateos-Cárdenas efter et helt år gravede poserne op. 

Overraskende nok var de stadig intakte. Dette resultat rejser vigtige spørgsmål om de materialer, der anvendes til fremstilling af disse tebæreposer og deres påståede miljøvenlighed. 

For mens forbrugere hungrer efter økologiske produkter for at mindske deres miljømæssige fodaftryk, afslører forskningen, at op til 90% af teposerne faktisk indeholder mikroplast, såsom polypropylen, der giver dem deres form. 

Og disse materialer er kendt for deres skadelige indvirkning på miljøet. Derudover opdagede Dr. Mateos-Cárdenas også tilstedeværelsen af klor, pesticider og kunstige farvestoffer i teposerne. 

Det er tydeligt, at selvom vi køber te med intentionen om at gøre en positiv forskel for miljøet, kan vi ved et uheld bidrage til problemet. Denne opdagelse rejser spørgsmålet om, hvorvidt vi virkelig kan regne med producenternes påstande om nedbrydelighed og bæredygtighed.