Ejer du en telefon af dette mærke, bør du nok lede efter en ny

Skrevet af Henrik R

1 uge siden

|

12/05/2024
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
EU vil forbyde mærket på telefonnettet, og det kan betyde, at det er en rigtig god ide for dig at lede efter en ny telefon.

Dagens topnyheder

Ejere af Huawei-telefoner kan stå over for en betydelig skillevej, da EU-kommissionen nu stempler den kinesiske tech-gigant, Huawei, samt ZTE, som sikkerhedsrisici for EU og opfordrer medlemslandene til at udelukke dem fra deres mobilnetværk.

Forbrugere med telefoner fra Huawei bør begynde at overveje alternativer, efter EU-kommissionens udmelding torsdag, hvori den fastslår, at både Huawei og ZTE udgør en højere sikkerhedsrisiko end andre 5G-leverandører. Det skriver Ritzau ifølge mediet Electronic-supply.

“Vi kan ikke risikere, at vi opretholder afgørende afhængighedsforhold, som kan blive et våben mod vores egne interesser. Det ville være en for kritisk sårbarhed og en for alvorlig risiko for vores fælles sikkerhed,” udtaler Thierry Breton, EU's kommissær for det indre marked, under et pressemøde i Bruxelles.

EU-kommissionen meddeler også, at den ikke længere vil benytte tjenester, der er afhængige af Huawei og ZTE. Dette sætter Huawei-telefonbrugere i en prekær situation, da de muligvis vil opleve begrænsninger eller endda tab af adgang til vigtige tjenester.

Hvad betyder dette for den almindelige forbruger?

Med EU-kommissionens skift i holdning og opfordring til at undgå teknologi fra Huawei og ZTE, kan ejere af Huawei-telefoner stå over for fremtidige udfordringer, hvis teleselskaber og tjenesteudbydere følger kommissionens anbefalinger. Dette kan indbefatte begrænsninger i softwareopdateringer, kompatibilitet med netværk og adgang til apps og tjenester.

Ifølge EU-kommissionen har 24 af de 27 medlemslande allerede vedtaget regler, der tillader dem at indføre restriktioner på tech-giganter som Huawei og ZTE. Men kun ti lande har indtil videre gjort brug af disse regler.

Breton påpeger, at processen med at udelukke højrisikoleverandører går for langsomt, hvilket kan indikere, at EU ønsker at se mere decisive handlinger i retning af at afværge potentielle sikkerhedstrusler fra kinesiske techfirmaer.

Udmeldingen fra EU-Kommissionen falder i tråd med en global trend, hvor der er øget mistro over for kinesiske teknologiselskaber.

Det er værd at bemærke, at USA allerede sidste år udstedte et forbud mod nye teleprodukter fra Huawei og ZTE, citerende en "uacceptabel risiko" for national sikkerhed.

For forbrugere, der er afhængige af Huawei-telefoner, kan dette være et wakeup-call til at begynde at undersøge alternative mærker.

Et alternativ kunne være den forholdsvis nye OnePlus 11, som vi her på redaktionen testede for knap et års tid siden.