Hun stod til at arve millioner, men druknede i Danmark under mystiske omstændigheder: Nu er der nyt

Skrevet af Mathias Busekist

18/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En britisk kvinde druknede i 2017 i en pool i Danmark under mystiske omstændigheder. Nu slås hendes mand og familien om arven og forsikringspengene

Dagens topnyheder

På overfladen så alt ud til at være i orden.

Der var absolut intet, der fik de røde alarmer til at blinke, da Donald McPherson sammen med hans hustru, Paula Leeson, var i Nørre Nebel i 2017 for at holde ferie.

Det ellers så flotte billede, man havde af familien, skulle med ét forsvinde, da Paula Leeson blev fundet død i det sommerhus, hvor de holdt ferie.

Det stod hurtigt klart, at hun var druknet, men hvordan kunne det ske?

Donald McPherson var ikke så meget som ét sekund i tvivl: Det var en ulykke.

Men ikke nok med, at Donald lå og sov, mens han kone druknede, så fik en række mistænkesomme omstændigheder ført til, at han blev anklaget for drab tre år senere.

Politiet fandt blandt andet ud af, at Donald McPherson havde tegnet intet mindre end syv livsforsikringer kort inden hendes død, mens det videre kom frem, at Paula Leeson ejede virksomheder for en værdi af 4,4 millioner pund.

Han stod dermed til at arve omtrent 40 millioner kroner.

Slipper ikke så let

Der var altså kommet brænde i bålet under den kære 50-årige mand, der var født i New Zealand og dengang hed Alexander James.

Men i 2021 kunne britiske medier berette om den fantombombe, der lød i retten.

Manchester Crown Court valgte at erklære uskyldig da dommeren mente, at der manglede beviser for, at Donald McPherson havde slået sin kone ihjel.

Derfor kunne han forlade Manchester Crown Court som en fri mand og meget rig mand, da forsikringspengene derfor tilføjer ham. 

Familien ville dog ikke lade ham slippe så let, hvilket nu får sit efterspil.

De har anlagt en civil sag imod Donald McPherson, som startede i denne uge, og i den forbindelse har den afdøde kvindes bror udtalt sig til avisen. 

"Vi vil gerne høre en kendelse fra en dommer, der afgør, at McPherson uretmæssigt dræbte Paula. Det er det vigtigste. Det vil betyde, at han ikke længere vil have en finansiel gavn af Paulas død," siger Neville Leeson til The Times, ifølge Ekstra Bladet.

Og her bliver det en smule teknisk. For selv om den tiltalte er frikendt for drabet, så kan han godt gøres ansvarlig for hendes død i en civil søgsmål.

Og hvis han gør det, så kan han blive pålagt et erstatningskrav i stedet for selv at blive beriget af forsikringspengene. 

Der er endnu ikke faldet dom i den civile retssag, der fortsat kører i Manchester, men familiens advokater er ikke i tvivl.

De mener, at Donald McPherson har planlagt hændelser i Danmark siden 2013, og at han gjorde det udelukkende for at score kassen.

Iskold og kynisk. 

Sagen fortsætter mens venner og familie holder vejret.