Del gerne artiklen med en bekendt der har sygdommen.
Lige nu læser andre
Når foråret banker på med lyse dage og spirende natur, er det for mange ensbetydende med ny energi og frisk luft.
Men for tusindvis af danskere er det også begyndelsen på måneder med kløende øjne og stoppet næse, og vi kender næsten allesammen en bekendt der netop lider af dette.
Høfeber og pollenallergi er nemlig ikke blot en gene for en lille gruppe, men en udbredt lidelse, der i mange tilfælde kræver daglig medicinsk behandling.
Nu viser ny forskning, at en alternativ behandling kan have varig effekt og måske endda mindske behovet for medicin markant.
Det skriver Berlingske
Læs også
Et dansk-svensk studie, udført af forskere fra blandt andet Bispebjerg Hospital og Karolinska Institutet, har undersøgt effekten af en såkaldt SLIT-tablet, som er en form for sublingual immunterapi.
Tabletten, der placeres under tungen og indeholder små mængder af de allergener, patienten reagerer på, har været tilgængelig i årevis, men først nu findes dokumentation for dens langtidseffekt.
Markante resultater
I undersøgelsen indgik sundhedsdata fra mere end 20.000 patienter med mellem til svær høfeber, og resultaterne overraskede forskerne positivt.
Efter hele 12 år var behovet for allergimedicin som antihistaminer stadig 30 procent lavere blandt de patienter, der havde fået SLIT-behandling.
Læs også
“Der er en ret betydelig del af de patienter, der indgår i studiet, som er blevet helt symptomfri og medicinfri,” fortæller Christian Wøhlk, læge og forsker på Bispebjerg Hospital.
Professor Ole Hilberg, der ikke selv har deltaget i studiet, kalder resultaterne for “markante” og ser dem som et bevis på, at SLIT-behandlingen har stort potentiale.
Foruden lindring af høfeber viste tabletten sig også at mindske antallet af akutte astmaforværringer blandt de deltagere, der led af begge sygdomme.
Dermed tegner behandlingen sig som et muligt vendepunkt for mange allergikere, der år efter år kæmper med forår og sommer.