Hver femte kræftpatient behandles ikke til tiden

Ikke alle danske kræftpatienter kan forvente at blive behandlet lige så hurtigt, som Sundhedsstyrelsen anbefaler.

Ifølge den seneste rapport fra Statens Serum Institut blev 82 procent af alle kræftpatienter behandlet til tiden i sidste kvartal i 2014.

Tallet er dog reelt set højst sandsynligt en anelse lavere, da Statens Serum Institut stadig ikke har registreret alle forløb fra slutningen af 2014. Der bliver derfor nok nærmere tale om, at kun tre ud af fire bliver behandlet til tiden.

Det er kritisabelt, mener Leif Vestergaard Pedersen, direktør for Kræftens Bekæmpelse.

- Det er skuffende, at der ikke sker en forbedring i andelen af patienter, som kommer i behandling for deres kræftsygdom i tide, siger han i en pressemeddelelse.

- Der er rigtig mange kræftsyge, som dermed må vente unødig lang tid med at komme i behandling, siger han.

Siden begyndelsen af 2013 er antallet af kræftpatienter, der behandles til tiden, steget en anelse. Dengang blev 70 procent behandlet tiden, mens tallet nu altså ligger omkring 80 procent.

Tilbage i efteråret 2007 blev de såkaldte pakkeforløb indført af regeringen og Danske Regioner. Planen var at lave forløb, der skulle sikre patienterne bedst mulig og hurtigst mulig behandling.

I august 2014 kom udspillet "Jo før - jo bedre" fra regeringen. Det skulle i endnu højere grad sikre "tidlig diagnose, bedre behandling og flere gode leveår for alle".

Hos Kræftens Bekæmpelse har man store forhåbninger til udspillet.

- Vi har stor forventning til, at de ekstra penge snarest omsættes til, at flere bliver behandlet for deres kræftsygdom til tiden, siger Leif Vestergaard Petersen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip