Hvert tredje HK'er føler at arbejdspresset er for stort

Skrevet af admin

22/09/2015

Mest læste i dag

Hver tredje HK'er har alt for travlt på arbejdet, i hvert fald hvis man spørger dem selv.

Det har HK/Privat gjort i samarbejde med Epinion, og blandt 1200 medlemmer svarede 36 procent, at de har for mange arbejdsopgaver.

Og selv om 60 procent føler, at arbejdsmængden er passende, og fire procent endda mener, at de har for lidt at lave, mener næstformand Marianne Vind, at virksomhederne må overveje, om de har læsset for meget ansvar over på den enkelte ansatte.

I givet fald risikerer de, at det går ud over bundlinjen, fordi kvaliteten af arbejdet bliver dårligere.

- Det er slemt nok i sig selv, men virksomhederne risikerer også, at medarbejderne brænder ud og går ned med stress. Det har store menneskelige omkostninger og koster lange sygemeldinger, siger hun.

Hos Dansk Erhverv erkender underdirektør Rikke B. Ørum, der er chef for HR og Arbejdsmiljø, at der mange steder i perioder skal løses flere opgaver, end det er muligt inden fyraften.

- Mange steder er det bare et vilkår, at man aldrig går hjem med et ryddet skrivebord.

- Sygdom og graviditet kan også betyde, at nogen i en periode er lidt hårdere hængt op.

- Det er et problem, hvis det står på i for lang tid, for så bliver det en belastning, der kan udløse stress, siger hun.

Underdirektøren mener, at det af samme grund handler om at prioritere sine opgaver, og at chefen om nødvendigt må udstikke retningslinjerne.

- Man er nødt til at lave nogle strategier for, hvilke opgaver der skal løses i hvilken rækkefølge.

- Og så skal lederen selvfølgelig også anerkende, at det er okay, at der er opgaver, som får lov at ligge lidt længere, fordi der er andre, der skal løses først, siger Rikke B. Ørum.

HK-undersøgelsen viser da også, at 72 procent af dem, der mener, at de har for meget at lave, har diskuteret problemet med deres chef, og halvdelen føler, at det har hjulpet.

Det efterlader dog stadig en gruppe, som ikke kan få enderne til at nå sammen.

- Det er et tegn på, at mange mellemledere er bundet på hænder og fødder af direktionen.

- De må simpelthen ikke ansætte det antal medarbejdere, der rent faktisk er brug for, siger Marianne Vind.

/ritzau/