Hvidovre og Skejby er beredte til ebolapatienter

Skrevet af admin

08/08/2014

Dagens topnyheder

Skulle den dødelige ebola-virus, som for tiden hærger i Vestafrika, mod forventning komme til Danmark, så er Sundhedsstyrelsen beredt på at håndtere situationen.

Det fortæller Søren Brostrøm, der er beredskabschef i Sundhedsstyrelsen, efter at Verdenssundhedsorganisationen (WHO) fredag har udråbt ebolaudbruddet til en international trussel mod folkesundheden.

- Det er meget lidt sandsynligt, at vi får ebola i Danmark, men hvis det skulle ske, vil det typisk være en sundhedsarbejder, der har haft en meget tæt patientkontakt i et af de ramte lande, fortæller Søren Brostrøm.

Både på Hvidovre Hospital og på Aarhus Universitetshospital i Skejby er der afdelinger, som er klar til at tage mod eventuelle patienter med ebola.

- Specifikt ebola har vi faktisk øvet ved flere lejligheder herhjemme. Vi har et rigtig godt beredskab på sundhedsområdet i Danmark med et godt samarbejde mellem de forskellige parter, fortæller Søren Brostrøm.

Det er en ekspertkomité under WHO, som efter et krisemøde i Geneve har udråbt ebolaudbruddet til en international trussel mod folkesundheden.

Umiddelbart får udnævnelsen ingen konsekvenser for det danske beredskab på området, fortæller Søren Brostrøm.

- Der følger nogle anbefalinger, som primært er rettet mod de lande, som har udbrud af ebola, blandt andet at de skal erklære undtagelsestilstand, fortæller Søren Brostrøm.

Dog er der nogle råd af mere generel karakter, som har betydning for Danmark.

- Der er også forslag til lande, som ikke har udbrud af ebola, blandt andet at man har taget forholdsregler om mulighed for isolation og karantæne, fortæller Søren Brostrøm.

I 2012 gennemførte myndighederne herhjemme en øvelse i form af et rollespil, som netop simulerede en ebola-patients ankomst til Danmark.

/ritzau/