Hygiejne-nedsmeltning i Rema 1000: Sådan kostede en sur smiley og en bøde på 15.000 kr. butikken dyrt

Skrevet af Henrik R

18/07/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En Rema 1000-butik fik en bøde af de større efter et uventet besøg.

Dagens topnyheder

Rema 1000 i Køge har fået en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner efter et uanmeldt besøg fra Fødevarestyrelsen. Inspektionen, der fandt sted den 13. juli, afslørede en række hygiejniske mangler i supermarkedet.

Fødevarestyrelsen bemærkede, at der var beskidt stort set overalt i butikken. I grøntafdelingen var der støv og fødevarerester mellem inventaret, og på visse steder løb der væsker ned fra frugt og grønt. Det fremgår af kontrolrapporten.

Derudover var der pletter af gammelt snavs langs inventarets kanter, hvilket var et generelt problem i hele butikken.

Men det var ikke kun grøntafdelingen, der havde problemer. Der blev også fundet gamle madvarer på enkelte hylder, og gulvet ved flaskeautomaten var beskidt med spildte væsker og mørke pletter.

Rema 1000 har forsikret, at de vil rette op på disse rengøringsmangler hurtigst muligt. Men trods denne forsikring har supermarkedet i Køge modtaget en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner for deres manglende hygiejne.

Dette understreger vigtigheden af god hygiejne og rengøring i fødevarebutikker. Det er ikke kun vigtigt for kundernes sundhed og sikkerhed, men også for butikkens omdømme og økonomi.

En sur smiley kan have en negativ indvirkning på kundernes tillid, og en bøde kan være en betydelig økonomisk byrde. Derfor er det afgørende, at butikker som Rema 1000 tager disse spørgsmål alvorligt og handler hurtigt for at rette op på eventuelle mangler.