I dag sker det: MitID med stor ændring

06/06/2023 07:49

Henrik R

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I dag sker der en større ændring med MitID.

Mest læste i dag

MitID, det danske digitale identifikationssystem, står over for en betydelig opgradering, der sigter mod at styrke sikkerheden og forebygge svindel.

Denne opdatering, der træder i kraft i dag den 6. juni, kommer med væsentlige ændringer i måden, hvorpå brugerne logger ind, herunder anvendelsen af QR-koder og numeriske koder, rapporterer ITWatch.

I de forløbne år har der været en bekymrende stigning i svindelforsøg, hvoraf nogle har involveret falske meddelelser fra PostNord og scenarier, hvor bedragere overtaler danske borgere til at foretage handlinger på deres telefoner, som de ikke burde.

Med denne opdatering er der taget skridt til at gøre det sværere for bedragere at overtale ofre til at udføre potentielt farlige handlinger på deres telefoner, hvilket kunne give adgang til ofrenes private oplysninger.

Et af de væsentligste nye tiltag i denne opdatering er, at brugere nu skal scanne en QR-kode eller indtaste en numerisk kode for at logge ind på MitID fra en computer.

Denne ændring har til formål at gøre det vanskeligere for svindlere at få adgang til en brugers data ved at overtale dem til at swipe på deres telefon.

Hvis en bruger ikke er i stand til at scanne en QR-kode med deres telefon, vil de blive præsenteret for en numerisk kode på deres computerskærm, som de skal indtaste i deres MitID-app.

Desuden, når en bruger logger ind på MitID fra en mobiltelefon, vil de opdage, at de nu kan starte MitID-appen direkte fra loginvinduet på den besøgte hjemmeside.

Dette er en yderligere forbedring i den kommende version af MitID-appen, der forenkler processen for mobile brugere. En knap vil blive tilføjet til loginvinduet, der giver brugeren mulighed for enten at åbne MitID-appen eller godkende fra en app på en anden enhed.

Denne omfattende opdatering er et resultat af et samarbejde mellem Digitaliseringsstyrelsen og FinansDanmark og vil blive tilgængelig i dag den 6. juni i både Apples App Store og Google Play.