I går trådte banebrydende Rejsekort-ændring i kraft: Nu er der nyt

Skrevet af Emil Martesen

10/04/2024
Foto: Klaus Bo/Ritzau Scanpix
Foto: Klaus Bo/Ritzau Scanpix
Nu er der nyt.

Dagens topnyheder

Hvis du har et Rejsekort, gør du klogt i at læse med her.

Sagen er nemlig den, at du fremover ikke behøver at have dit fysiske kort med i hånden, når du skal med bus eller tog. En Rejsekort-app er nemlig klar til brug.

Det skrev Rejsekort & Rejseplan A/S tirsdag i en pressemeddelelse, som er tilsendt på redaktionsmailen.

Rejsekort som app vil gøre billetkøb til kollektiv transport nemmere og hurtigere, nu vil det blot kræve et swipe på telefonen for at sikre sig en gyldig billet. Appen registrerer automatisk, om rejsen foregår med bus, tog, metro eller letbane, og hvilket stoppested eller station rejsen starter og slutter på. Skifter du transportmiddel undervejs, skal du ikke checke ind på ny.

Appen reducerer risikoen for at glemme check ud, da den både kan minde dig om at checke ud og alternativt checke ud for dig, når rejsen er slut. I den første version vil et begrænset antal rejsende få adgang til appen, og i den kommende tid vil flere kunne komme til.

Administrerende direktør hos Rejsekort & Rejseplan A/S, Kasper A. Schmidt, lagde heller ikke skjul på, at de havde glædet sig meget til at lancere første version af Rejsekort som app:

"Vi har glædet os meget til at lancere første version af Rejsekort som app. Det er en stor milepæl, og vi glæder os til at videreudvikle appen over de kommende år".

Og det ser bestemt også ud til, at den er taget godt imod af danskerne, da appen allerede inden frokost havde over 10.000 entusiastiske borgere skrevet sig op på ventelisten, ivrige efter at blive en del af den første bølge af brugere.

Men kun de 2000 hurtigste fik adgang fra start, da appen blev gjort tilgængelig i Apples App Store tirsdag morgen klokken 05.30.

Det skriver B.T.

Udrulningen af appen sker dog med forsigtighed alt sammen for at sikre en smidig overgang og god kundeoplevelse. Derfor vil antallet af brugere gradvist stige til 20.000 over den næste uges tid.

Foreløbigt er appen kun tilgængelig for iPhone-brugere, og visse grupper som alderspensionister og dem, der nyder godt af børnerabatter, må vente lidt længere på at kunne bruge appen.