IKEA med stor nyhed: Giver kunderne 'helt unik' mulighed

Skrevet af Sarah S

48 uger siden

|

27/06/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu lyder der en helt særlig nyhed fra den svenske møbelgigant.

Dagens topnyheder

IKEA kan i år fejre 80-års jubilæum, og i den forbindelse inviterer IKEA museet i Älmhult på to nye udstillinger fyldt med nostalgi. På den anden side af sundet kan man gennem hele sommeren gå en tur ned ad memory lane og opleve klassiske IKEA-møbler tilbage fra 50’erne og 60’erne, eller man kan blive klogere på Ingvar Kamprad, hovedpersonen bag møbelgigantens succes.

Det oplyser IKEA i en pressemeddelelse.

Siden grundlægger Ingvar Kamprad begyndte at sælge kuglepenne og tændstikker i den sydsvenske provins Småland i 1943, er IKEA blevet et af Sveriges mest succesfulde og ikoniske brands. For at markere den 80 år lange rejse åbner IKEA museet nu for to nye udstillinger.

"Savner man inspiration til en ferieaktivitet, kan museet varmt anbefales. Her træder man ind i en spændende verden af design, kreativitet og historie, og området i Älmhult emmer af sydsvensk idyl," siger Henriette Ekholm, indretningsekspert hos IKEA Danmark. Hun fortsætter:

"De besøgende får en helt unik mulighed for at fordybe sig i IKEAs 80-årige arv og lade sig inspirere af de ikoniske møbler. Man går derfra med en bedre forståelse af, hvordan klassiske IKEA-møbler har formet moderne boligindretning, som vi kender det i dag."

IKEA museet åbnede i 2016 og ligger i den sydsvenske kommune Älmhult i den selvsamme bygning, hvor det allerførste ikoniske blå varehus åbnede tilbage i 1965.

Det kan du opleve

Planlægger man en tur til det svenske og har smag for retromøbler og klassisk design, så kan man besøge IKEA museet og opleve to nye og spændende udstillinger - “IKEA through the ages” og “Hej Ingvar!”.

Førstnævnte udstilling tager besøgende med på en fascinerende rejse fra 1950’ernes sprudlende farver og frem til i dag. Udstillingen viser, hvordan IKEA som brand og trendsetter har udviklet sig de sidste 80 år, og man kan lære mere om indretningen i samtiden gennem de forskellige årtier.

I udstillingen “Hej Ingvar!” får besøgende et intimt og eksklusivt indblik i grundlægger Ingvar Kamprads liv og karriere. Gennem eksklusive interviews med forhenværende kolleger og venner, bliver besøgende introduceret for Ingvars livshistorie, visioner og arv – alle aspekter af det, der har bidraget til at forme IKEA som et af verdens mest anerkendte møbelmærker.

Udstillingerne kan opleves fra juni 2023. Læs mere på https://ikeamuseum.com/en/.