Indisk regering fyrer ansat efter 24 års fravær

Bliver man ansat i den offentlige sektor i Indien, regnes det for at være et job for livet - men der er grænser.

A.K. Verma, der indtil for nylig var ansat som ingeniør i et departement under regeringen, har fået sparket efter at være udeblevet fra arbejde siden december 1990.

- Han blev ved med at søge forlængelse af orlov, hvilket ikke blev bevilget, og han trodsede regler om at meddele arbejdspladsen, skriver regeringen om fyringen.

Selv efter at en undersøgelse i 1992 fandt ham skyldig i "forsætligt fravær fra arbejde", gik der 22 år, og det krævede en indisk ministers hjælp at tvinge ham ud af butikken, lyder det.

Den indiske premierminister, Narendra Modi, har i et forsøg på at bekæmpe fraværet skabt et system, så ansatte i administrationen i New Delhi skal registrere deres ankomst i en fingerspidsskanner.

For at gøre det meget tydeligt, hvem der er på arbejde, og hvem der sidder hjemme i sofaen - eller ligger i sengen - kan alle på hjemmesiden www.attendance.gov.in i realtid se, hvor mange der er på arbejde.

Den indiske arbejdsmarkedslov, som ifølge Verdensbanken er den mest restriktive i verden, gør det særdeles vanskeligt at afskedige en ansat, med mindre vedkommende har begået noget kriminelt.

Nogle provinser har for nylig ændret deres lovgivning, så man lettere kan hyre og fyre, hvilket arbejdsgiverne har hilst velkommen, mens fagforbund har kritiseret beslutningen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip