Indkalder til nyt corona-pressemøde

Foto: Shutterstock

Søndag er der indkaldt til nyt pressemøde om coronakrisen. Fire ministre vil deltage.

Regeringen indkalder til nyt pressemøde søndag kl. 13.00. Ved dette pressemøde stiller fire ministre op, for at tale om de skærpede restriktioner. Desuden vil de debattere konsekvenserne for danskerne heraf.

Læs også

Kæmpe forvirring omkring mundbind: Kulturministeriet præciserer retningslinjerne

Konkret er det uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, social- og indenrigsminister Astrid Krag, kultur- og kirkeminister Joy Mogensen og børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, der deltager ved søndagens pressemøde.

Af den udsendte pressemeddelelse fremgår det, at ministrene vil have et særligtfokus på indsatsen for at bekæmpe ensomhed og isolation forårsaget af coronakrisen.

Pressemødet vil blive afholdt i Social- og Indenrigsministeriet.

Skærpede restriktioner 

Fredag aften fortalte Mette Frederiksen, at de nuværende restriktioner vil blive skærpet. Denne udmelding kommer i kølvandet på flere dage i træk med høje smittetal, herunder en ny rekord for højest antal smittetilfælde på et døgn.

Som et resultat heraf, er forsamlingsforbuddet blevet sat ned fra 50 til 10 personer. Dette er gældende fra mandag.

Læs også

Lige nu: Her er lørdagens nye smittetal

Fra torsdag er der indført krav om brug af mundbind på indendørs offentlige steder. Derfor er det fra torsdag påkrævet at være påført mundbind, når man eksempelvis skal købe ind eller en tur i storcenter. 

 

Dagens Gossip