Indkøbstur i dette supermarked koster ti dages karantæne

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Der er krav om, at man skal i isolation, hvis man selv tager ned og handler syd for grænsen.

Grænsehandel er nemlig ikke undtaget isolationskravet, hvorfor man skal i isolation i ti dage, hvis man vælger at tage en tur syd for grænsen for at gøre sin dagligvareindkøb. 

Det har Ekstra Bladet fået bekræftet af Rigspolitiet.

Læs også

Tidligere Bagerdyst-deltager udsat for hærværk: ’Krigssvin’

"Generelt kan vi sige, at danske statsborgere altid vil kunne indrejse i Danmark. De er derfor ikke omfattet af kravene om at kunne fremvise en negativ covid-19 test for at kunne indrejse," fortæller de indledelsesvist til Ekstra Bladet. 

Grænsehandel er som tidligere nævnt ikke undtaget isolationskravet, hvilket ligeså bliver bekræftet af Rigspolitiet. 

"Efter indrejse vil de derimod være omfattet af bekendtgørelsen om test og isolation og skal derfor som udgangspunkt gå i isolation og lade sig teste indenfor 24 timer efter indrejse - ved indrejse med fly skal de imidlertid testes i lufthavnen."

Justitsministeriet har meldt ud, at man ønsker at stramme disse regler, da man ønsker at undgå spredning af coronamutation B 1.351, som er den sydafikanske variant. 

Bekendgørelsen vidner dog også om en række undtagelser, der kan medføre, at der for den enkelte borger kan være særlige regler om test og isolation. 

Der er findes nemlig enkelte undertagelser for danskere, der har arbejde, skal levere end tjenesteydelse, besøge en nærtstående eller har bopæl i grænselandet.

De vil dog skulle fremvise en negativ test, der er højst 72 timer gammel. 

Sundhedsminister Magnus Heunicke har i en pressemeddelse sat nogle ord på stramningen.

"Det er vigtigt, at folk, der bor og arbejder i grænselandet, kan krydse grænsen, og det har regeringen forståelse for. Men det er også vigtigt at beskytte Danmark mod virusvarianter, der kan skabe større usikkerhed i epidemien. Derfor er det nødvendigt at skærpe kravene om test for personer, der bevæger sig i grænselandet."

Læs også

Verdens dyreste vin solgt i Danmark: Millionbeløb betalt af samler

Det er dog også muligt at bryde isolationen, hvis man tester negativ for coronavirus på fjerdedagen.

 

 

 

Dagens Gossip