Indleder undersøgelse af Morten Østergaard

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

For at få klarhed over, hvordan partiet har håndteret sager med krænkende karakter, der skulle være begået af Morten Østergaard, indleder De Radikale en undersøgelse.

Dette har Sofie Carsten Nielsen, der tog over efter Morten Østergaard, skrevet på Facebook. Dette skriver B.T.

Læs også

Efterlysning: Har du købt Lotto her?

Fredag blev det afsløret, at Østergaard for flere år siden blev gjort opmærksom på, at han tre kvinder i partiet havde følt sig udsat for uønsket seksuel kontakt fra ham. Det skulle være sket i festligt lag.

På Facebook skriver Sofie Carsten Nielsen bl.a.: "Jeg er vred over og ked af sagerne. Vred, fordi vi skal være et parti, hvor man kan komme som medlem, frivillig og ansat uden at blive krænket. Ked af det, fordi der ikke må være nogen, som føler sig svigtet af Radikale."

Ansatte chefer i partiet gjorde Morten Østergarard opmærksom på dette. Offentligheden ved dog endnu ikke, hvordan det internet i partiet er blevet håndteret.

Sofie Carsten Nielsen har tidligere meldt ud, at hun ikke har hørt om de tre tidligere sager. Dem blev hun først bekendt med fredag eftermiddag.

Har befamlet praktikanten

B.T. har talt med to tidligere medarbejdere og en ung praktikant, der ikke ønsker at stå frem. Praktikanten har angiveligt anmeldt en episode med Morten Østergaard til partiets daværende kommunikationschef. Hun hørte dog ikke mere efterfølgende.

Angiveligt har den daværende radikale leder befamlet praktikanten og hevet i både hendes trusser og bh gennem hendes kjole. Dette skulle være sket flere gange under en fest i partiet.

Sofie Carsten Nielsen ønsker at komme helt til bunds i problemerne, som hun selv siger, at hun ikke har haft kendskab til.

"For det er afgørende for mig at vide, om disse sager er blevet håndteret korrekt. Jeg forventer at modtage redegørelsen i løbet af en uge," skriver hun på Facebook.

Desuden har De Radikale igangsat en bredere undersøgelse af omfanget af seksuel chikane i partiet. Denne undersøgelse omfatter dog ikke blot Morten Østergaard, men alle nuværende og tidligere ansatte.

"Jeg vil have klarhed over, hvilke sager der i øvrigt har været, og om de er blevet håndteret korrekt. Sager, der ikke tidligere har været rapporteret, kan også komme for en dag," skriver Sofie Carsten Nielsen på Facebook.

Læs også

Morten Østergaard indrømmer tre nye krænkelsessager

Konklusionerne vil blive delt med offentligheden i det omfang, det er muligt.

 

Dagens Gossip