Internettet er i chok over kvaliteten af og prisen på mad til VM i Qatar: Du gætter aldrig prisen

Skrevet af Mathias Madsen

18/11/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den første kamp er ikke spillet til dette års VM endnu, men kritikken hagler allerede ned over værtslandet.

Mest læste i dag

Fodboldfans over hele verden har pakket deres bannere og trøjer og er hoppet på et fly mod ørkenstaten Qatar, som i år er værtsnation for VM i fodbold. 

Arrangementet starter på søndag kl. 11:00 dansk tid, hvor Qatar skal møde Ecuador, men det er helt andre ting, folk taler om i forbindelse med VM.

Selvom arrangementet officielt ikke engang er gået i gang endnu, har Qatar nemlig allerede modtaget STOR kritik for blandt andet landets forhold til homoseksuelle og landets brug og behandling af migrantarbejdere. 

Senest har det skabt overskrifter over hele verden, at alkoholiske drikke bliver forbudt på stadion, og nu har endnu et VM-emne skabt debat på de sociale medier. 

Fans fra flere forskellige lande, der er rejst til Qatar for at opleve VM på første række, har nemlig delt massevis af billeder fra Qatars kulinariske scene, og det er ikke ligefrem imponerende. 

Ét eksempel er den såkaldte "græske salat" på billedet herunder, som angiveligt har kostet hele 77 kroner. 

Foto: Twitter

Derudover er der delt billeder af en usædvanligt lille portion nachos til 40 kroner og en sørgelig omgang quesadillas med kylling til 70 kroner. 

På Twitter er maden blevet kaldt "deprimerende," og én har for eksempel påpeget at et så "rigt" lang, burde havde "råd til en enkel eller to madeksperter."

På FIFA World Cup Qatar's hjemmeside er der en hel sektion dedikeret til "cuisine," hvor der blandt andet står: "Et antal boder tilbyder et arabisk grillet festmåltid ved havet. [...] Nyd en smagssensation på én af Qatar mange gourmet spisesteder."

På siden står der desuden, at Qatar er garant for en "sublim kulinarisk rejse," men det er de mange fodboldfans tilsyneladende uenige i. 

Der er blandt andet blevet delt nedenstående billede af en burger, som angiveligt har kostet hele 214 kroner, men så får man også én fadøl med i prisen.

Foto: Twitter

Ikke ligefrem fristende.