IOC og DIF hjælper flygtninge ind i idrætsklubber

Skrevet af admin

27/01/2016

Dagens topnyheder

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har fået en donation på 100.000 euro fra Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Pengene skal gå til idrætsforeningernes arbejde med at tilbyde idræt til flygtninge, og de første støttekroner er allerede sendt videre til foreningerne, skriver DIF på sin hjemmeside.

Da flygtningekrisen eksploderede i efteråret 2015, oprettede IOC en hjælpefond på to millioner dollar, som de nationale olympiske komitéer kunne søge.

DIF søgte og fik 100.000 euro øremærket til idrætsforeninger, der inviterer flygtninge til at deltage i foreningernes aktiviteter.

- Idræt kan noget specielt, når det kommer til integration. I idrætten mødes man på lige vilkår på tværs af sociale skel og kulturelle baggrunde, og idrættens sprog er universelt.

- Mange af vores foreninger har rakt hånden ud til flygtninge, men det er en ressourcekrævende opgave, for de har ofte ikke råd til tøj, støvler eller kontingent.

- Derfor er vi rigtig glade for, at vi via donationen fra IOC kan hjælpe vores foreninger, siger DIF-direktør Morten Mølholm Hansen til forbundets hjemmeside.

En af de klubber, som har inviteret flygtninge indenfor, er Benløse IF. Her har en lille fodboldafdeling med 75 medlemmer budt 23 flygtninge fra Eritrea velkommen, og de træner med en gang om ugen.

- Jeg kan se, hvor glade de er for at træne med, og det er klart højdepunktet i deres uge.

- De nyder at være både på banen og i omklædningsrummet, og hver gang er de rundt for at give hånd til trænerne for at vise, hvor meget de sætter pris på det.

- Men de har ikke penge til at betale 1200 kroner i kontingent, og som forening er det ressourcekrævende at have så mange flygtninge, siger Carsten Andersen, medlem af Benløses fodboldudvalg.

DIF bidrager selv med 500.000 kroner i form af arbejdstid, administration og materialer.

- Det er en rigtig fin håndsrækning fra IOC til de mange frivillige i vores foreninger, som gør en stor indsats på flygtningeområdet.

- Det er selvfølgelig ikke nok til at løfte hele opgaven, og vi håber, at vi bagefter vil møde opbakning fra offentlige puljer, fonde og private sponsorer.

- Vi vil med eksemplets magt vise, at man får en stor effekt af de investerede midler på dette område, siger Morten Mølholm Hansen.

/ritzau/