Jeppe Kofod ankommet til Kyiv: Den danske ambassade genåbner

Foto: Shutterstock

Krigen raser fortsat i Ukraine, men flere ting peger på, at det går den rigtige vej.

På trods af at krigen fortsat raser i Ukraine har den danske regering besluttet, at den danske ambassade i Kyiv skal genåbnes. 

Det skriver TV2.

Læs også

Tog på hospitalet med smerter: Lægerne gjorde overraskende fund i numsen

Ambassaden blev ellers lukket d. 24. februar, da Rusland invaderede landet, og den danske ambassadør, Ole Egberg Mikkelsen, blev først evakueret til Lviv i det vestlige Ukraine og senere til Polen, hvor han siden har opholdt sig, men nu skal han altså tilbage til Kyiv. 

Udenrigsminister Jeppe Kofod og en mindre delegation er i morges ankommet til ambassaden, hvor de skal være en del af genåbningen, som ifølge Udenrigsministeriet ikke må misforståes. 

Åbningen sker nemlig naturligvis, fordi sikkerheden i Kyiv er bedre nu end tidligere, men det betyder ikke, at det er sikkert at tage til den krigshærgede hovedstad. 

"Det betyder ikke, at alt er fryd og gammen, og Udenrigsministeriet lægger også vægt på, at genåbningen ikke betyder, at danskerne bare sådan kan rejse til Ukraine igen," har TV2's korrespondent Benjamin Kürstein, som netop nu befinder sig i Kyiv, således forklaret. 

Årsagen til at Danmark har valgt at genåbne ambassaden i Ukraine trods krig i landet er blandt andet, at Danmark gerne vil vise sin støtte til Ukraine. 

Kürstein har forklaret, at det derudover også er for at gøre samarbejdet med de ukrainske myndigheder nemmere. 

"Kyiv er et helt andet sted nu end i begyndelsen af krigen. Det betyder også, at vi kan være en direkte støtte og have et direkte samarbejde ved at have vores ambassade og ambassadør i hjertet af den ukrainske hovedstad, Kyiv," har Kofod udtalt her til morgen.

En lang række landes ambassader i Kyiv lukkede d. 24. februar, men siden har mere end 20 udenlandske lande genåbnet deres ambassade. Det gælder blandt andre Storbritannien, Frankrig, Spanien og Holland. 

Danmark er det første nordiske land, som vælger at genåbne ambassaden i Kyiv.

Læs også

Mor forsøgte at sælge bleer online: Fik sig en ubehagelig overraskelse

 

 

 

Dagens Gossip