Jes Dorph-Petersen afslører: Det skal jeg nu

Skrevet af Julie Møller

28/05/2021
Foto: Peter Hauerbach/Ritzau Scanpix
Foto: Peter Hauerbach/Ritzau Scanpix
Fyringen fra TV 2 har medvirket til, at Jes Dorph-Petersen nu kaster sig ud i noget nyt.

Mest læste i dag

En intern undersøgelse på TV 2 resulterede i, at kanalen valgte at fyre Jes Dorph-Petersen. Det kom frem i starten af året.

Jes Dorph var anklaget for to episoder, hvor han i den ene angiveligt skulle have tiltvunget sig sex med en TV 2-praktikant. I den anden sag skulle Jes Dorph og en kollega, ifølge anklagen, have lagt op til praktikanten. Den første anklage er løgn, siger Jes Dorph, mens han har bekræftet den anden episode.

Det var egentlig planen, at Jes Dorph-Petersen skulle have holdt foredrag om MeToo og sin egen oplevelse med det. Dette reklamerede han på sine sociale medier i marts, men planerne blev sidenhen droppet. Foredragsfirmaet Athena kunne ikke repræsentere det foredrag, lød det fra Athena. 

“En lille drøm”

Men nu afslører den tidligere TV 2-vært, at han har kastet sig over noget nyt. Det fortæller han til B.T.

Jes Dorph-Petersen har oprettet firmaet Tankegods, hvor han blandt andet tilbyder presserådgivning og kan hyres som ordstyrer.

“Jeg har altid haft en lille drøm om at se, hvad der sker, hvis jeg slipper for at have chefer,” forklarer han til B.T. og tilføjer, at den seneste tids sager gjorde, at han var nødt til at overveje sin fremtid.

“Nu kom jeg så i en situation ovenpå alt det, der er sket, hvor jeg var nødt til at spørge mig selv, hvad jeg skulle lave,” udtaler han. Han mener ikke, at fyringen fra TV 2 kan få konsekvenser for det nye firma. I så fald kan han ikke tage sig af det. 

“Hvis nogen mener, at jeg ikke har ret til at have et arbejde eller lade mig hyre, så må det være deres problem,” fortæller Jes Dorph-Petersen.