Jes Dorph-Petersen akut hjerteopereret: Nu er der nyt

Kamille Isaksen

2 uger siden

|

24/06/2024
Nyheder
Foto: Marie Ravn/Ritzau Scanpix
Foto: Marie Ravn/Ritzau Scanpix
Jes Dorph-Petersen har i et opslag på Facebook givet en opdatering på helbredet.

Dagens topnyheder

Det kom som et chok for mange, da den kendte journalist Jes Dorph-Petersen kunne afsløre, at han netop havde gennemgået en akut hjerteoperation i torsdags efter at have oplevet trykken for brystet. 

Denne uventede hændelse førte til en hurtig indlæggelse og behandling på Gentofte Hospital.

Den akutte situation opstod, da Jes Dorph-Petersen opsøgte sin læge torsdag morgen. Efter en hurtig undersøgelse blev det konstateret, at han led af åreforsnævring, hvilket nødvendiggør en øjeblikkelig operation. 

Jes Dorph-Petersen blev derefter kørt til operationsstuen, hvor han fik foretaget tre ballonudvidelser og indsat en 38 millimeter lang stent for at genoprette blodgennemstrømningen.

I et detaljeret opslag på Facebook delte Jes Dorph-Petersen sine oplevelser fra hospitalet og udtrykte sin dybe taknemmelighed for den moderne medicinske teknologi og det professionelle personale, der behandlede ham. Han beskriver proceduren som en "mindblowing oplevelse af moderne teknik og ypperligt håndværk," og roste sygehusets personale for deres dygtighed.

Sådan har han det nu

Trods den alvorlige operation var Jes Dorph-Petersen hurtigt på benene igen. 

Han berettede, at han allerede samme aften kunne slappe af derhjemme og se fodboldkampen mellem Danmark og England. Kun et døgn efter indgrebet deltog han i en podcast sammen med Henrik Qvortrup, hvor han humoristisk beskrev sin oplevelse med ballonudvidelserne.

Tre dage efter operationen kan Jes Dorph-Petersen nu melde, at han har det rigtig godt. 

Du kan se Jes Dorph-Petersens Facebook, hvor han uddyber operationen her: