Jesper Buch jubler over Løvens Hule-succes

Skrevet af Julie Møller

31/05/2021
I DR-programmet Løvens Hule er investor Jesper Buch en mand med styr på tingene, der hjælper håbefulde iværksættere. Foto: Michael Bjelke - DR.
I DR-programmet Løvens Hule er investor Jesper Buch en mand med styr på tingene, der hjælper håbefulde iværksættere. Foto: Michael Bjelke - DR.
Jesper Buch har god grund til at glæde sig.

Dagens topnyheder

Den kendte investor og stifter af Just Eat, Jesper Buch, har været en del af samtlige sæsoner af Løvens Hule på DR. Han kaster penge og viden efter de virksomheder, han tror på.

Nu har den erfarne Løve en god grund til at juble. 

I den seneste sæson gæstede Camilla Balle programmet, hvor hun pitchede sin ide for de fem investorer. Hun besluttede at udvide ejerkredsen for sin tøjvirksomhed Basic Apparel og inkludere Jesper Buch og Guerilla Capital, der fik 23 % af virksomheden mod en investering på 2 millioner kroner. 

Det har vist sig at være en god idé, lyder det nu fra virksomheden, der netop har præsenteret nyt regnskab.

"Sammen har det nye makkerpar brugt 2020 på at fremtidssikre og udvikle forretningen. Og mens virksomheden er blevet set efter i sømmene, har tilliden fra forhandlerne og kunder resulteret i, at Basic Apparel nu, på trods af en usikker verden præget af corona-pandemien, kan præsentere den højeste omsætning nogensinde," skriver Basic Apparel i en pressemeddelelse.

Camilla Balle forklarer, at det har været et udfordrende år. 

”Vi har været udfordret på både vores produktion, der har været svær at få hjem, og salget, hvor forhandlerne har været lukket ned i perioder i løbet af 2020, og derfor er jeg kun ekstra stolt af en vækst i omsætningen fra 14,9 mio. dkk. til 17 mio. dkk i 2020.  Med Jesper ombord er jeg blevet udfordret og har lært, at det er nødvendigt at investere i forretningen. For at skabe vækst kræver det, at vi også tør at bruge nogle ressourcer og kigge på toppen i stedet for bunden. Sådan udvikler vi bedst virksomheden, og viser sig nu i regnskabet,” siger Camilla Balle, der er stifter af Basic Apparel. 

Det nye fokus på fremtidens vækst resulterer i, at Basic Apparel i løbet af 2021 øger teamet med hele otte nye medarbejdere, og har netop opjusteret tallene fra 34 mio. dkk til en ambition om at nå en omsætning på 51 mio. dkk i 2021 og 111 millioner i 2023. 

“Vi lykkedes”

For Jesper Buch er årets resultat i Basic Apparel og det gode samarbejde med Camilla Balle en helt klar indikator på, at hans investering har et stort uforløst potentiale. 

”Når man som investor kan mærke engagementet skinne igennem, er det, at det bliver rigtigt sjovt. Basic Apparel og holdet bag har et helt unikt drive og virksomheden står overfor et uforløst potentiale, som 2020-resultatet viser at vi er godt på vej til at få forløst. Det var målet, og vi lykkedes. Det viser, hvordan vi her står med en virksomhed, der er drevet af gåpåmod, girlpower og et kæmpe talent for forretningsudvikling,” siger Jesper Buch om Basic Apparel og Camilla Balle.