Jonas Vingegaard fra stor beslutning: Nu bliver 'stuntet' kaldet uetisk

06/10/2023 13:14

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er reaktionerne væltet ind i kølvandet på den store beslutning under Vuelta a Espana.

Mest læste i dag

I cykelsportens verden er der ofte en tynd linje mellem etik og underholdning.

Og dette kom for alvor til syne i dette års udgave af Vuelta a España.

Her var der for alvor lagt i kakkelovnen til en spændende udgave af det spanske etapeløb, da et stjernespækket felt tog hul på det tre uger lange løb.

Men det blev alt andet end spændende, da Jumbo-Visma-mandskabet satte alle til vægs.

Og her var det med den formodning om, at det enten skulle være den ydmyge Glyngøre-dreng eller den slovenske stjerne, der vil nuppe den samlede sejr.

Men sådan gik det dog ikke, da den danske stjerne ganske enkelt trak sig fra kampen om den samlede sejr, og Primoz Roglic ligeså. Derfor var det hans holdkammerat Sepp Kuss, der endte med at stå øverst på podiet.

Og nu har den tredobbelte verdensmester Oscar Freire brudt tavsheden i kølvandet på den store triumf for det hollandske mandskab.

Han lægger heller ikke fingre imellem, da han afslører, at Jonas Vingegaard kunne have vundet, hvis der var opstået en 'rigtig krig' mellem ham og hans holdkammerat Sepp Kuss.

Det fortæller han hudløst ærligt til Marca.

Oscar Freire, der glæder sig over Sepp Kuss' sejr, mener, at den indre konkurrence mellem holdkammeraterne var det bedste, der kunne ske for løbet:

"Jeg tror, at den lille indre krig var det bedste, der kunne være sket for Vueltaen, for hvis de ikke havde domineret på den måde, ville der ikke have været noget show", lyder det fra den tredobbelte verdensmester.

Oscar Freire går endda så langt som til at kalde situationen 'uetisk, men godt for showet'.

Hans udtalelser kaster et nyt lys over de komplekse dynamikker, der spiller ind i professionel cykelsport. Det er en sport, hvor holdånd og individuelle ambitioner konstant er i spil, og hvor den endelige sejr kan afhænge af en række faktorer, der strækker sig langt ud over den enkelte rytters fysiske formåen.