Jonas Vingegaard var nødt til at lyve for TV2

Skrevet af Henrik R

43 uger siden

|

20/07/2023
Foto: Christophe Petit Tesson/EPA/Ritzau Scanpix
Foto: Christophe Petit Tesson/EPA/Ritzau Scanpix
Jonas Vingegaard blev i første omgang overhørt, og så måtte han bagefter stå og lyve for TV2.

Dagens topnyheder

Da Jonas Vingegaard noget så eftertrykkeligt havde sat Tadej Pogacar på 17. etape, stod han kort efter og talte med sin holdkammerat Wout Van Aert. Det var i den forbindelse, at noget blev overhørt, og så måtte Jonas Vingegaard altså fyre en lille løgn af overfor TV2.

Vingegaard og Van Aert, begge fra Jumbo-Visma-holdet, delte et glædeligt øjeblik sammen efter etapen, hvor tv-billederne viste, at Vingegaard hviskede noget til Van Aert og afsluttede samtalen med at ønske ham "held og lykke". Kort efter skulle Jonas Vingegaard interviewes, og her blev han spurgt, hvorfor han havde sagt 'held og lykke' til Wout Van Aert, og hvad det præcis var, han havde brug for held til.

I interviewet med TV2 afviste Jonas Vingegaard dog, at det handlede om noget særligt, men kort inden starten gik på 18. etape, som danske Kasper Asgreen endte med at vinde, valgte Vingegaard at indrømme sin løgn.

Her var det kort forinden meldt ud, at Wout Van Aert var taget tilbage for at være ved sin hustrus side, når hun gik i fødsel, og det var altså det, som Jonas Vingegaard havde ønsket Wout Van Aert held og lykke med.

"På daværende tidspunkt i går måtte jeg ikke sige noget om det. Så ja, der ønskede jeg ham ligesom held og lykke med det, og jeg håber, at alt kommer til at gå vel," sagde Vingegaard til TV2.

Rygterne om Van Aerts hjemrejse begyndte allerede i begyndelsen af Touren, hvor Jumbo-Visma-sportsdirektør Frans Maassen bekræftede, at Van Aert kunne tage hjem før tid. Senere tog rygtet til, da Mattias Skjelmose kort inden en etape fortalte, at der gik rygter i feltet om, at Wout Van Aert kørte sin sidst etape.

Det viste sig dog at være forkert, og belgierens sidste etape blev altså i går.