Josef Fritzl kan blive prøveløsladt

Skrevet af Mathias Busekist

29/12/2021
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ekspert er blevet beordret til at undersøge Fritzl for at fastslå, om han er ved sine fulde fem.

Mest læste i dag

Josef Fritzl kan blive løsladt fra fængslet før tid efter at have gennemgået en række psykiatriske tests.

Den 86-årige blev idømt livsvarigt fængsel i 2009 efter at være blevet dømt for systematisk misbrug af sin datter Elisabeth, som blev låst inde i et lydisoleret rum i hans hjem i Østrig i 24 år.

Det skriver Ladbible.com.

I løbet af denne tid har Fritzl voldtaget hende utallige gange, hvilket medførte, at hun fødte syv børn, hvoraf et af dem døde.

Josef valgte at lade tre af børnene blive bragt op i familiens hus sammen med ham og hans kone, mens de resterende tre blev i kælderen sammen med hende.

Men tidligere i år besluttede landsretten i Krems i Niederösterreich imidlertid, at Fritzl skulle flyttes fra en specialafdeling i Krems-Stein-fængslet til det almindelige fængselssystem.

Hvis den går igennem, vil det betyde, at han vil kunne blive prøveløsladt før tid efter kun at have afsonet 15 år af sin livstidsdom.

Det ville være ni år mindre end det antal år, som hans datter tilbragte indespærret i hans hus.

Den offentlige anklagemyndighed har siden modsat sig denne plan og har straks iværksat en appel for at få den blokeret.

Den højere landsret har også overtaget sagen og har beordret en ekspert til at undersøge Fritzl for at fastslå, om han er ved sine fulde fem.

Hvis eksperten beslutter, at han ikke er mentalt stabil, vil han forblive i det nuværende fængsel og vil ikke være berettiget til tidlig løsladelse.

Der forventes en afgørelse i sagen i januar 2022.

Passede godt ind

Fritzl blev beskrevet som en person, der "passede godt ind" og "holdt sig for sig selv", og derfor kom tingene først frem i lyset, da et af Elisabeths børn faldt i koma og blev bragt til behandling på hospitalet.

Den britiske journalist Mark Perry, som var den første til at fortælle historien om "House of Horrors", fortalte WHO: "Hun sad i kælderen og så fjernsyn, og hun tiggede Fritzl om at lukke hende og de andre børn ud. Det var da han lukkede hende ud."

Indtil da havde Fritzls kone Rosemarie fået at vide, at Elisabeth havde forladt hjemmet flere år tidligere og havde sluttet sig til en kult, for derefter at smide tre af sine børn af på deres dørtrin.