Jes Dorph raser: Det er en skamplet for sporten

Foto: Klaus Bo Christensen/Christensen Klaus Bo/Ritzau Scanpix

Det er en tydeligt irriteret Jes Dorph-Petersen, der stiller spørgsmålstegn ved kravet fra UEFA om enten at spille videre eller rykke kampen.

Christian Eriksen lå livløs på banen i Parken og modtog livreddende hjertemassage fra lægens kliniske definition, som hjalp ham med at komme tilbage til livet, før Danmarks Radio respektfuld og rigtigt valgte at klippe væk. 

Eriksens kollaps chokerede alle, ikke mindst hans holdkammerater, som stærkt chokerede kom tilbage på banen, mens de modtog klapsalver fra Finland-mandskabet. Her er der dog nu sået tvivl om, hvorvidt det overhovedet skulle være sket, at man genoptog kampen.

Læs også

Mai Manniche i shitstorm efter forrykt Eriksen-opslag

Pressemødet søndag eftermiddag bød blandt andet på udtalelser fra Kasper Hjulmand og Peter Møller, som begge mente, at det var forkert, man valgte at spille videre. 

"Jeg synes ærlig talt ikke, vi skulle have været på banen igen," kommer det fra træneren. 

Og det er ikke kun Hjulmand og Peter Møller, der mener, at man burde have afbrudt kampen, da også Jes Dorph-Petersen kommer med sin mening ude fra sidelinjen. 

Han har nemlig også stillet sig uforstående overfor kravet fra UEFA om enten at spille videre, eller flytte kampen til søndag klokken 12.

De modtog kravet fra UEFA samtidig med meldingen fra Rigshospitalet om, at Eriksens tilstand var stabil og han var vågen. Her mener Jes Dorph dog ikke, at man kan tillade sig at kræve af spillerne, som forventligt er meget oprørt, at de træffer sådan slags beslutninger. 

Jes Dorph mener, at begge valgmuligheder er tarvelige at komme med, da man heller ikke vil kunne rykke kampen, eftersom spillerne da vil skulle forlade Parken, køre til basen i Helsingør, forsøge at samle sig selv op fra gulvet - og så køre tilbage til Parken i København. 

"Begge valgmuligheder er tarvelige og viser, at UEFA-toppen prioriterer hensynet til et kampprogram større end forståelsen af, at fodbold IKKE er vigtigere end livet.

Han mener derfor, at det var intet mindre end respektløst, eller specifikt, så mener Jes Dorph-Petersen, at det er en skamplet for sporten. 

"Derfor er UEFAS snæversynede ultimatum efter min mening en skamplet for sporten. Det er i bedste fald meget, meget dumt."

Læs også

DBU melder ud: Nu er der nyt om Eriksens tilstand

 

Dagens Gossip