Julefrokostklassiker solgt i Rema 1000-butikker tilbagekaldes: Kan indeholde listeria

Skrevet af Nicolai Busekist

08/11/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er en klassiker ved de danske julefrokoster, der nu bliver tilbagekaldt. Der er nemlig tale om færdigstegte fiskefileter fra Royal Greenland.

Dagens topnyheder

Har du købt ind til weekendens julefrokost? I så fald er det ikke utænkeligt, at du har købt færdigstegte fiskefileter, der blot skal have en tur i ovnen, inden de kan serveres.

Hvis du har det, er det en god idé at undersøge, om de er omfattet af denne tilbagekaldelse fra Royal Greenland.

Ud fra et forsigtighedshensyn har de nemlig valgt at tilbagekalde et parti af produktet 'Færdigstegt fiskefilet', oplyser de i en pressemeddelelse.

Grunden til, at de ser sig nødsaget til at tilbagekalde produktet er, at det ikke med sikkerhed kan afvises, at der er enkelte af disse produkter, der har et indhold af listeria, som er et sygdomsfremkaldende bakterie. 

Konkret er der tale om et produkt, der sælges på køl i plastbakker og indeholder mellem to og tre panerede fiskefileter, der har en samlet vægt på 160 gram.

Hertil har de tilbagekaldte produkter en produktionsdato, der hedder den 2. november 2022 samt en sidste anvendelsesdato, der lyder på 16. november 2022.

På pakken vil det ligeledes fremgår, at det har følgende lot. nr.: 22306 samt følgende EAN-stregkode: 5740301186960.

I pressemeddelelsen fremgår det, at det tilbagekaldte produkt er blevet solgt i Rema 1000-butikker landet over. Har du købt ind til julefrokosten i en Rema 1000-butik, er det derfor vigtigt, at du undersøger dine indkøb.

Har du efter den 4. november købt det respektive produkt i en Rema 1000-butik, kan man enten kassere det eller aflevere det retur i butikken, hvor det er købt.

Symptomer på listeria kan være feber, hovedpine, almen svækkelse og evt. diarré og opkast. Har man spist disse fiskefileter, og oplever man enten vedvarende eller tiltagende symptomer, skal man søge egen læge.