Julemarked i Aarhus lukket ned efter ulykke: En person kommet alvorligt til skade

Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Et stort kaos udfoldede sig lørdag eftermiddag i Aarhus, hvor en hest løb løbsk på Store Torv.

Store Torv i Aarhus danner rammerne om kaotiske scener lørdag eftermiddag, hvor en kusk i en hestevogn mistede herredømmet over sin hest.

Læs også

Godt nyt til mange danskere: Kan slippe for mundbind

Store Torv er for nylig blevet pyntet op til jul med julelys og et stort julemarked. Derfor emmede det også af hyggelig julestemning på torvet, men pludselig udfoldede de kaotiske scener sig.

Hesten med tilhørende hestevogn, hvori der sad tre passagerer, løb hurtigt gennem det tætbefolkede torv ned mod blomsterhandleren foran Paustian på Lille Torv. Det skriver Lokalavisen.

Lokalavisen skriver, at et øjenvidne har fortalt om den voldsomme hændelse, at kusken forsøgte at få hesten under kontrol, men endte med at falde af hestevognen og slå hovedet i asfalten.

Lokalmediet skriver desuden, at der blev ydet førstehjælp på stedet, hvorefter en ambulance ankom til stedet, som efterfølgende kørte kusken til hospitalet.

Østjyllands Politi har afhørt flere vidner, der var til stede på Store Torv, da de kaotiske scener udfoldede sig midt i julehyggen.

Som følge af den tragiske hændelse, er julemarkedet blevet lukket ned for nu.

»Den forurettede er føreren af hestevognen, som havde mange års erfaring med netop at køre hestevogn," skriver Anna Lund, der er direktør Food-Aarhus og arrangør af juleeventet på Store Torv, i en pressemeddelelse.

"Føreren har haft styr på alt det praktiske, med forsikringer, sikkerhedsgodkendelser osv., og det er desværre en helt forfærdelig kombination af uheld der gjorde, at hesten løb løbsk," fortsætter hun

Hun oplyser også, at man samarbejder med Østjyllands Politi med henblik på at finde ud af, hvad der forårsagede ulykken, der naturligvis chokerede de tilstedeværende på torvet.

Læs også

Ung bilist i kritisk tilstand efter voldsom ulykke

"Vi er sammen med politiet ved at finde ud af, hvad der foregik op til ulykken og hvad der har forårsaget den,« lyder det også fra Anna Lund.