Julie Zangenberg konkurs: Skylder millionbeløb til staten

Skrevet af Nicolai Busekist

10/04/2022
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix.
Skuespiller Julie Zangenberg er gået konkurs med sit firma, og skylder et millionbeløb til staten.

Dagens topnyheder

Julie Zangenberg har på Instagram afsløret, at coronapandemien havde stor indflydelse på hendes virksomhed, Cozy by JZ. Faktisk havde pandemien så stor indflydelse, at hun har været nødt til at indgive en konkurserklæring.

"Grundet Covid 19’s påvirkning af den globale økonomi, bliver vi desværre nødt til at lukke vores elskede firma, Cozy by JZ. Vi har kæmpet en udmattende kamp mod nedlukninger af butikker, enorme forsinkelser af vareleverancer (sidste år ankom vores vinterkollektion bl.a. 4 måneder for sent) og enorme stigninger i fragtpriser," skrev hun på Instagram.

Derudover skrev hun også, at det naturligvis er noget, hun er meget frustreret over, da de har oplevet en stor fremgang salgsmæssigt. Alligevel har det dog ikke været nok til at holde gang i virksomheden.

"Frustrationen og meningsløsheden er kun endnu større, da vi har været i konstant vækst og fremgang salgsmæssigt. Noget vi har været pga. JER! Vi er så taknemmelige for alle jer der har købt og været glade for Cozy produkter. En kæmpe tak til både vores butikskunder og private kunder skal lyde fra bunden af mit hjerte," lød det fra Julie Zangenberg.

Og ifølge Ekstra Bladet, der har fået en aktindsigt i konkursboet, er selskabet hårdt ramt, og har derfor en del kreditorer, der potentielt kan ende med at se langt efter sine penge. En af disse kreditorer er den danske stats.

Denne aktindsigt viser, at selskabet har en betydelig gæld til det offentlige, der dækker over A-skat, moms mv. på i alt 1.500.000 kroner. Derudover er der også gæld til en række øvrige kreditorer på i alt 800.000 kroner.

Ydermere er der ifølge Ekstra Bladet også gælder til Vækstfonden, der er statens finansieringsfond, på i alt 1.500.000 kroner. Dette lån gik selskabet tilbage i april sidste år.

Ligeledes skylder firmaet også i alt 600.000 kroner i såkaldt ansvarlige lånekapital. Når selskabets aktiver er trukket fra, er der en samlet gæld på anslået 3.315.000 kroner.