JYSK bekræfter: Lukker permanent

Foto: Shutterstock.com

JYSK lukker permanent ned.

Rusland har mærket en meget stor modstand fra hele den vestlige verden i forbindelse med invasionen af Ukraine.

Landet er mere eller mindre isoleret fra den vestlige verden, hvilket blandt andet skyldes omfattende sanktioner.

Læs også

Efter løfte om fred: Rusland angriber ukrainsk by igen

Mange virksomheder har også frivilligt trukket sig ud af det store land som følge af invasionen, og nu får denne liste endnu et navn.

Den danske virksomhed JYSK vælger nemlig at lukke alle sine butikker i Rusland ned på permanent basis.

Butikkerne har været midlertidigt lukket siden 3. marts, men nu bliver det altså på permanent basis. Dermed trækker kæden sig altså helt ud af Rusland.

“Vi kom til Rusland med den hensigt at give et godt tilbud til den russiske befolkning. Vi havde en fantastisk start i Rusland, hvilket jeg kun kan rose alle involverede kolleger for, men i den nuværende situation ser ledelsesteamet og vores ejere ikke noget alternativ til at lukke vores aktiviteter i Rusland,” siger Præsident og CEO i JYSK, Jan Bøgh i en pressemeddelelse.

JYSK har de seneste dage været i kontakt med sine udlejere af butikslokaler i Rusland med henblik på at indgå en aftale om lukning under disse helt særlige omstændigheder, som der lige nu er tale om.

JYSK har også besluttet, at man pr. 31. Marts genåbner butikkerne igen med henblik på at gennemføre ophørsudsalg.

Når hylderne er tomme, lukkes butikkerne igen - denne gang permanent.

JYSK oplyser, at medarbejderne i Rusland vil modtage løn i henhold til den russiske lovgivning i forbindelse med lukningen af butikkerne.

"Ingen i ledelsesteamet har det godt med denne situation. Mig inkluderet. Jeg er dog ikke i tvivl om, at det er det rigtige at gøre. Jeg vil derfor takke alle vores russiske kolleger for deres indsats, og jeg ønsker dem al mulig held og lykke i de kommende år,” siger Jan Bøgh.

Læs også

Niels Hausgaards kone er død

 

Dagens Gossip