Jyske Bank: Intet fordækt med os på hemmelig liste

Der er intet hemmeligt eller fordækt i, at Jyske Bank optræder på hemmelige dokumenter om selskaber i skattelylande.

Banken har ikke noget formaliseret samarbejde med selskabsadministratoren PortCullis fra de hemmelige dokumenter.

Det siger direktør for Jyske Banks udenlandske anliggender, Jens Lauritzen.

- Samarbejdet er ikke formaliseret. Vi ved ikke hvorfor, vi står på den liste. Rent faktisk er situationen, at vi fik en amerikansk kunde, der lavede en trust.

- Kunden valgte at blive kunde i Jyske Bank. Bankens navn optræder på mails, der handler om overførsel af penge mellem kunden og selskabsadministratoren.

- Det har vi gjort. Det kan jeg ikke se er kritisk, siger Jens Lauritzen til Ritzau.

Han oplyser, at PortCullis er en stort, internationalt kendt selskabsadministrator, baseret i Asien med kunder over hele verden.

- Vi har haft et meget perifert samarbejde med dem om en enkelt eller to kunder. Vi har 15.000 udenlandske kunder fra over 100 forskellige lande.

- Det er ikke illegalt, at benytte sig af forskellige former for konstruktioner som fonde, trusts og selskaber. Det blev også slået fast af eksperter i den af de første udsendelser i serien på DR, siger Jens Lauritzen.

Ifølge DR optræder Jyske Bank adskillige gange på listen, der rummer oplysninger om flere end 100.000 selskaber i skattelylande.

Listen blev lækket til en stor database, den såkaldte Offshore Leaks Database, som DR Nyheder i samarbejde med DR Dokumentar - som første danske medier - har fået adgang til via det uafhængige konsortium af journalister, ICIJ.

DR's gennemgang viser, at Jyske Banks navn optræder i mere end 100 dokumenter i databasen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip