Kalder alle boligejere: Du har én uge til at træffe vigtigt valg

Skrevet af Mathias Busekist

28/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Om blot en uge er det sidste udkald.

Dagens topnyheder

Det er ved at være sidste udkald for de tusindvis af danske boligejere, der skal have refinansieret sit lån, men ønsker at ændre låntype.

Det skal nemlig ske inden 1. april, hvor en ny rente træder i kraft, fortæller Haris Coric, der er seniorøkonom i Realkredit Danmark, til B.T.

"Det er vigtigt, at boligejerne er opmærksomme på den såkaldte opsigelsesfrist den 31. januar 2024, da det er sidste frist for at have registreret ændringer i lånet," skriver han i en kommentar til B.T.

Og ønsker man at foretager ændringer i sin boligøkonomi, så skal det være nu. Som i lige nu.

Det skyldes, at jo tættere man kommer indfrielsestidspunktet, desto bedre kurs.

"Lige nu er det rigtige tidspunkt timingsmæssigt, fordi vi sælger nye obligationer i markedet, og det er den bedste pris i forhold til, hvor længere væk man er fra det tidspunkt," siger han.

I samme ombæring kan man selvfølgelig komme i tvivl om, hvorvidt man bør fortsætte med det rentetilpasningslån, eller om man bør skifte. Til dét har Haris Coric ét klart råd: Snak med din bankrådgiver.

Haris Coric kan dog afsløre, at han forventer at mange boligejere kommer til at vælge et F1-lån eller et F3-lån, mens 40 pct. af F5-låntagerne formentligt vælger en rente med en anden tidshorisont.

Bevægelsen ind på rentekurven viser nemlig at de fleste boligejere forventer, at renterne er på vej ned, hvilket da også er det, rentemarkedet har oplevet de seneste par måneder.