Kendt fynsk æggekagekro brænder ned: "Den står ikke til at redde"

Ingen dyr eller mennesker er angiveligt kommet til skade i forbindelse med en voldsom brand, der har hærget restaurant Carlslund i Odense hele natten.

Det oplyser Fyns politi, der fik anmeldelse om branden klokken 02.15.

- Det brænder i restauranten, og den står ikke til at redde. Den brænder helt ned, siger vagtchef Lars Fredensborg til Ritzau.

Han fortæller, at ingen befandt sig på stedet, da branden brød ud, men at to rengøringsarbejdere anmeldte branden, da de mødte op.

Noget tyder på, at branden er opstået i et kontor, hvor en kopimaskine og en computer står på standby. Brandårsagen er dog ikke endeligt fastlagt. Det vil først ske, når teknikere har haft mulighed for at se på stedet.

Politiet oplyser, at brandvæsnet har kontrol over branden ved 06-tiden lørdag morgen. Der er heller ikke længere så kraftig røg, så en tidligere udsendt varsling til borgere i området om at søge indendørs, lukke for døre og vinduer og slukke for ventilation er ophævet.

Røgen var sundhedsskadelig ved indånding, så i en beredskabsmeddelelse fra Fyns Politi tidligere på natten blev borgerne advaret mod at gå udenfor.

Restaurant Carlslund ligger på adressen Fruens Bøge Skov 7 og er kendt for sin æggekage med flæsk. Restauranten har eksisteret i næsten 150 år i en bindingsværksbygning med stråtag.

Derudover er restauranten blevet omtalt som Fyns version af Vejlegården med henvisning til, at forpagteren for nogle år siden blev mødt af vrede fra 3F over en opsigelse af overenskomsten for kokke, tjenere og opvaskere på den kendte æggekage-kro.

Det ventes, at slukningsarbejdet vil vare til formiddagstid. Klokken 05 oplyste Fyns Politi, at brandvæsnets indsatsleder på stedet forventede, at det ville tage seks timer, før branden er helt slukket.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip