Kendt virksomhed sagsøger Google for 16 milliarder

Skrevet af Mathias Nielsen

07/02/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan blive en dyr omgang for Google.

Dagens topnyheder

PriceRunner har sikret sparet penge for mange forbrugere siden stiftelsen i 2006.

Hvis du ikke ved, hvad PriceRunner er, så er det en platform, som har adgang til priser på rigtig mange webshops.

Du søger derfor på et specifikt produkt, hvor efter at PriceRunner viser dig alle sider, som sælger produktet.

Du kan dermed se, hvor produktet er billigst henne.

Det er selvsagt smart, hvorfor det også bliver anvendt meget.

Nu lægger PriceRunner dog op til en krig med Google, da man har sagsøgt netop Google for 16 milliarder kroner.

Søgsmålet er ifølge PriceRunner en konsekvens af, at EU-kommissionen har dømt Google for brud mod EU's konkurrencelov ved at manipulere søgeresultater for at favorisere sin egen produkt- og prissammenligningstjeneste.

Derved har Google skadet europæiske forbrugere, som betaler overpris, når de shopper online samt PriceRunner og andre prissammenligningstjenester.

Eftersom Google fortsætter med at misbruge sin position, bliver det endelige beløb sandsynligvis meget højere, vurderer PriceRunner i en pressemeddelelse.

”Efter lange og grundige forberedelser har vi i dag sagsøgt Google for næsten 16 milliarder kroner. Vi ønsker naturligvis at få erstatning for den skade, som Google har forvoldt os gennem mange år, men vi ser også sagsanlægget som en kamp for forbrugerne, som har lidt stor skade gennem Googles brud på konkurrenceloven igennem 14 år, en problematik som fortsætter her og nu,” siger Mikael Lindahl, direktør for PriceRunner og tilføjer:

”Vi har mødt EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og hendes team flere gange og har understreget, at det også er et spørgsmål om overlevelse for mange europæiske iværksættere og tech start-ups. Hvis amerikanske tech-giganter kan gøre som de vil og manipulere markedet, så vil konsekvenserne være, at mange tech-virksomheder i Europa bliver ramt. Det gælder også mange virksomheder i andre brancher end produkt- og prissammenligninger, som er i fokus i denne konkrete sag.”