Klagenævn stopper aftenarbejde på metrobyggepladser

Der må ikke udføres støjende arbejde om aftenen ved metrobyggeriet ved Marmorkirken og Hovedbanegården i København.

Det fremgår af den endelige afgørelse fra Natur- og Miljøklagenævnet, efter at naboer har klaget over de store støjgener fra metrobyggepladserne.

- Natur- og Miljøklagenævnet har i dag truffet endelig afgørelse i sagerne vedrørende metrobyggepladserne ved Marmorkirken og Københavns Hovedbanegård.

- De ændringer, som nævnet har foretaget i Københavns Kommunes afgørelser, betyder, at der ikke må udføres støjende arbejde på byggepladserne i aftentimerne og for Københavns Hovedbanegårds vedkommende i dagtimerne om lørdagen, skriver Natur- og Miljøklagenævnet i en pressemeddelelse.

Aftenbyggeriet blev allerede stoppet tidligere på måneden, da Natur- og Miljøklagenævnet kom med et udkast til en afgørelse. Siden har sagen været i høring hos sagens parter, men det har ikke ændret på, at metrobyggeriet også fremover skal stoppes klokken 18.

Natur- og Miljøklagenævnet har lagt afgørende vægt på, at naboerne i forbindelse med aftenarbejdet udsættes for "sundhedsmæssigt skadelig støjforurening, som påvirker deres mulighed for hvile og restitution i betydeligt omfang".

- Uanset den samfundsmæssige betydning knyttet til rettidig færdiggørelse af cityringen finder nævnet derfor, at der ikke kan accepteres en udvidet arbejdstid med så voldsom en støjbelastning, lyder det i afgørelsen.

Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse medfører, at støjgrænsen ved Marmorkirken bliver 95 decibel på hverdage i tidsrummet klokken 7-18 og 77 decibel på lørdage i tidsrummet kl. 9-15.

Ved Københavns Hovedbanegård tillades der støj på op til 87 decibel på hverdage indtil klokken 18.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip