Kløften mellem mænd og kvinder bliver mindre

Kløften mellem mænd og kvinder er blevet mindre i de seneste år, viser en ny rapport fra Verdens Økonomiske Forum, WEF.

Island, Finland, Norge og Sverige ligger øverst på listen, hvor Danmark kommer ind på en ottendeplads - efter Filippinerne og Irland.

Der er 136 lande med i rapporten. Ved udarbejdelsen af listen er der blandt andet lagt vægt på kvinders deltagelse i politik, økonomisk lighed og de to køns rettigheder og muligheder i forbindelse med uddannelse og sundhed.

Både Filippinerne og Nicaragua er med på top-10-listen, der viser, at kun Mellemøsten og Nordafrika ikke har forbedret kvinders rettigheder og vilkår i det seneste år.

Det er femte år i træk, at Island ligger øverst som landet med mest ligestilling.

Ledende forsker på projektet, Saadia Zahidi, siger til BBC, at siden WEF i 2006 begyndte at udarbejde indekset, har 80 procent af verdens lande gjort fremskridt.

- Men det er bekymrende, at 20 procent af verdens lande ikke har gjort fremskridt eller sakker længere og længere bagud, siger hun.

Hun fremhæver De Forenede arabiske Emirater og Saudi-Arabien som lande, der har investeret i uddannelse og sundhed, men uden at integrere kvinder i økonomien.

Nadia al-Sakkaf, som er redaktør på den engelsk-sprogede avis Yemen Times, siger til BBC, at hun er holdt op med at tælle, hvor mange gange hendes land, Yemen, har ligget nederst på listen.

- Det hele afhænger af hverdagen. Vi havde tre kvindelige kandidater til præsidentposten, og mange kvinde har høje stillinger. Men dødeligheden blandt mødre er meget høj, og 35 procent af piger i alderen 6-14 år går ikke i skole, siger hun.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip