Klokken 14.00 kan det ske: DMI melder uvejr på vej

27/08/2023 12:00

Henrik R

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Der er uvejr på vej, lyder meldingen fra DMI.

Mest læste i dag

Selvom solen har kigget frem flere steder i landet søndag morgen og formiddag, og der kun forventes enkelte byger, så er det en kortvarig glæde. DMI advarer om, at der er mere ustadigt vejr på vej.

Et nedbørsområde fyldt med regn- og tordenbyger er på vej ind over Danmark fra sydvest. Disse byger kan potentielt være kraftige og ledsages af både hagl og kraftige vindstød. Nedbørsområdet forventes at bevæge sig hurtigt i nordøstlig retning, men det er ikke uden risici.

Risiko for lokale skybrud

Der er en konkret risiko for, at nogle af bygerne kan udvikle sig til skybrud, hvilket betyder, at der kan falde mere end 15 mm regn på bare 30 minutter. Dette gør situationen særligt alvorlig for dem, der bor i områder, der er udsatte for oversvømmelser.

Uvejret forventes at ramme landet fra søndag kl. 14:00 og vil fortsætte indtil søndag kl. 21:00. I denne periode er der risiko for tordenbyger og lokale skybrud, hvor der lokalt kan falde mellem 15 og 25 mm regn på en halv time.

Nedbørsområdet forventes at have passeret Danmark sidst på natten til mandag, hvilket betyder, at vi kan forvente en mere stabil start på den kommende uge.