Kommer det alligevel til at ske? DMI nævner 'Hvid jul' for første gang i år

Skrevet af Henrik R

06/12/2023
Er der mon ligeså meget sne, når datoen hedder den 24. december? Foto: Dagens.dk
Er der mon ligeså meget sne, når datoen hedder den 24. december? Foto: Dagens.dk
Vi skal ikke mere end en måneds tid tilbage, før det så fuldkommen usandsynligt ud, at der ville komme hvid jul i Danmark. Nu begynder chancerne måske at stige, eftersom DMI har nævnt det i deres månedsprognose.

Dagens topnyheder

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har for nyligt opdateret sin månedsprognose, hvor muligheden for en hvid jul for første gang i år er blevet nævnt.

Selvom emnet om en snefyldt jul altid er af stor interesse i november og december, har DMI indtil nu ikke omtalt sandsynligheden for dette i deres langtidsprognoser, på trods af at der allerede er faldet betydelig sne i Danmark.

DMI har dog nu ændret sin prognose i den seneste månedsopdatering, som giver uge-for-uge forudsigelser indtil den anden uge af det næste år. Ifølge prognosen for uge 51, hvor julen falder, forventes et ret kraftigt højtryk at forblive fast over det nordvestlige Rusland og Sibirien, hvilket fortsat vil bringe betydelig kulde over Mellemskandinavien.

Samtidig vil flere atlantiske lavtryk og tilhørende fronter sandsynligvis medføre perioder med ustadigt vejr og nedbør, som kan starte som sne, men hurtigt overgå til regn.

DMI's prognose antyder, at der indimellem vil strømme lidt koldere og tørrere luft ned over os fra nord, hvilket vil give lidt solstrejf. Der er dog ingen klare indikationer på, hvilken vejrtype der vil dominere, så en endelig forudsigelse for en hvid jul forbliver usikker. Danskerne opfordres til at bevare tålmodigheden for en mere præcis prognose, når juleaften nærmer sig.

Sammenfattende giver DMI's seneste opdatering ikke et endegyldigt svar på sandsynligheden for en hvid jul i år, men den holder håbet i live for dem, der drømmer om en snefyldt højtid.